Webnoviny - Svet

Sulík odprosil Kollára, že ho nechal preveriť Kočnerom

WEBNOVINY.SK

BRATISLAVA 29. februára (WEBNOVINY) – Predseda SaS Richard Sulík sa dnes predsedovi poslaneckého klubu strany Jozefovi Kollárovi ospravedlnil za to, že si ho pred parlamentnými voľbami preveroval u podnikateľa Mariána Kočnera.

„Chyby sa stávajú. Toto bola jasná Sulíkova chyba. Ku cti mu slúži, že si ju priznal,“ povedal Kollár dnes pre agentúru SITA.

Podľa neho Sulík mu o tomto preverovaní hovoril už v marci 2010. Dodnes mu z toho zostal prekvapivý negatívny pocit. „V hodnoty SaS som neprestal veriť. Najpodstatnejšie je pre mňa, že poslanecký klub a strana ide do volieb jednotná,“ zdôraznil.

Podľa podpredsedu SaS Ľubomíra Galka je SaS jednotná. „Zatneme zuby a ideme spoločne zabojovať do volieb. To, čo sa deje, je pokračovanie špinavých útokov na SaS, ktorá je chybou v systéme. Je to pokračovanie útokov na politikov, ktorí neprišli do politiky kradnúť. Prišli tých, ktorí doteraz kradli, vystriedať. Sme tisíckrát lepší, ako tí, ktorí našu spoločnosť doviedli do dnešného času, lepší ako tí, o ktorých sa píše v Gorilách,“ vyhlásil.

Sulík v utorok verejne priznal, že sa Kočnera pýtal na názor na svojho straníckeho kolegu Jozefa Kollára. „Povedal mi, že napriek tomu, že nemá pána Kollára rád, lebo banka (Ľudová banka – pozn. SITA), v ktorej v 90. rokoch Kollár pracoval, mu odmietla poskytnúť úver a rád by na neho niečo vytiahol, ale že na neho nemá nič“.

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM