Rastislav Búgel Správy

Summit 45 delegácií krajín EÚ v Bratislave: Na bezpečnosť budú dohliadať vojaci

Hlavné mesto Slovenska bude dejiskom Summitu predsedov parlamentov krajín Európskej únie. Na bezpečnosť budú okrem polície dohliadať aj vojaci.

Ilustračný obrázok k článku Summit 45 delegácií krajín EÚ v Bratislave: Na bezpečnosť budú dohliadať vojaci
Foto: Karol Srnec / Zdroj: ephoto.sk

Na bezpečnosť počas konferencie predsedov parlamentov členských štátov Európskej únie, ktorá sa v Bratislave uskutoční od 23.4. do 24.4., bude dohliadať aj do 80 vojakov. Ich vyčlenenie na túto úlohu dnes schválila vláda.

Vojaci budú počas konferencie spolu s políciou zabezpečovať ochranu Bratislavského hradu a jeho okolia.

Ich úlohou bude meranie nebezpečných látok v ovzduší, ochrana stráženého objektu, verejného poriadku či boj proti terorizmu a organizovanému zločinu.

Konferencia sa uskutočňuje každý rok na jar v štáte, ktorý predsedal v Rade Európskej únie počas druhého polroka predchádzajúceho roka. Hlavným zámerom tejto konferencie je výmena názorov, informácií a skúseností v tematických oblastiach súvisiacich s úlohou parlamentov a plnohodnotným výkonom parlamentných funkcií.

Do Bratislavy príde takmer 300 delegátov zo všetkých krajín EÚ. Účasť na podujatí aktuálne potvrdilo 45 zahraničných delegácií, z toho 29 predsedov parlamentov, 11 podpredsedov a päť delegácií bude zastúpených na nižšej úrovni.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM