han Krimi

Svedok opísal tragickú nehodu Slovákov v Belgicku: Najprv rana a potom strašidelné ticho

Včera Slovenskom otriasla správa o smrti štyroch ľudí, ktorí zahynuli pri dopravnej nehode v centre belgického Gentu. Potvrdilo, sa že to boli občania Slovenskej republiky.

Ilustračný obrázok k článku Svedok opísal tragickú nehodu Slovákov v Belgicku: Najprv rana a potom strašidelné ticho
Zdroj: www.gva.be

Potvrdil to hovorca Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) SR Juraj Tomaga.

O nehode sme vás informovali v TOMTO článku.

„Môžem potvrdiť, že išlo o štyroch občanov SR. Sme v kontakte s miestnymi úradmi. Vzhľadom na GDPR ale žiadne bližšie informácie nemôžeme poskytnúť,“ uviedol Tomaga.

Rezort diplomacie je v kontakte s tamojšími úradmi, bližšie informácie však neposkytuje.

Čo sa stalo?

Denník Gazet van Antverpen s odkazom na vyhlásenie polície v Gente informoval, že auto značky Peugeot skončilo v noci z piatka na sobotu v kanáli Leie na ulici Huidevetterskaai. Auto s francúzskou poznávacou značkou prešlo cez zvodidlá a skončilo vo vode.

Gentská polícia potvrdila, že skontaktovala slovenské úrady a naďalej vyšetruje, prečo posádka havarovaného auta jazdila po Gente autom s francúzskou poznávacou značkou.

Slová svedka

Ako uvádza spomínaný portál v ďalšom článku, Huidevetterskaai je pokojná jednosmerná ulica s dlažobnými kockami pozdĺž kanála v centre Gentu. „Rýchlosť je tu obmedzená na 30 kilometrov za hodinu. Auto skončilo vo vode na úseku s miernou zákrutou a prerazilo oceľové zábradlie,“ píše belgický web, ktorý priniesol aj svedectvo miestneho muža.

Kevin Bracke žije na ulici, kde ku nešťastiu prišlo. „Počul som že ide auto, potom prišlo hlasné a tupé buchnutie. A potom už nič. Hneď som sa išiel pozrieť a vo vode som videl svietiť dve zadné svetlá. Bolo ticho, strašidelne ticho. Hneď som vedel, že je zle,“ priznal Kevin.

„Policajti prišlo veľmi rýchlo a snažili sa dostať k vozidlu s člnom. Nikoho sa im nepodarilo dostať von. Na nábreží dlho resuscitovali jednu osobu a potom vytiahli aj auto,“ dodal svedok.


Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Ďalšie zaujímavosti, novinky a správy z regiónov klikajte na: Bratislava24, Trnava24, Nitra24, Trenčín24, Bystrica24, Košice24, Poprad24, Prešov24, Žiar24, Považská24, Rožňava24, Michalovce24, Žilina24.

Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM