Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Ani opakovaný žreb futbalového pohára sa nezaobišiel bez problémov

Žrebovanie dvojíc osemfinálového piateho kola slovenskej futbalovej pohárovej súťaže sa skončil poriadnym trapasom. Jednu loptičku vhodili do osudia zrejme na poslednú chvíľu.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Ani opakovaný žreb futbalového pohára sa nezaobišiel bez problémov
Zdroj: TASR

Slovenský futbalový zväz si za toto žrebovanie vyslúžil spŕšku posmeškov na sociálnych sieťach. Celý proces pôsobil veľmi neprofesionálne a napokon sa musel zopakovať. Udalosť neušla pozornosti ani českých médií, ktoré hneď našli paralelu s podobne kritizovaným žrebovaním MOL Cupu na jar tohto roka.

Sú len neschopní

“Dnes riešia aj na Slovensku žrebovací úlet, ale s najväčšou pravdepodobnosťou išlo naozaj “len” o neschopnosť,” píše český portál blesk.cz. Podrobne popisuje, čo sa v štúdiu počas žrebovania dvojíc pohárovej súťaže odohrávalo.

“Máme tu menší problém, Senica ešte nepostúpila do osemfinále,” cituje portál slová slovenského moderátora, keď žrebujúca dáma vytiahla lístoček s menom klubu, ktorý bol v dvojici s Malženicami. To najlepšie však ešte len malo prísť.

“Najväčší úlet prišiel vo chvíli, keď zo žrebovacej loptičky vytiahli lístoček s Dunajskou Stredou. Názov tohto klubu bol dost nápadne napísaný rukou, zatiaľ čo ostatné kluby boli riadne vytlačené,” píše portál. Dodáva, že to zároveň vyzeralo tak, že čudná loptička bola vhodená do osudia až v poslednej chvíli, keď tam zostávala už len posledná loptička.

Všetko ešte raz

Slovenský futbalový zväz si priznal chybu. Urobil tak na svojom profile na sociálnej sieti a zároveň sa ospravedlnil: “Pri žrebe osemfinále (v pondelok o 13.30 h) zlyhal ľudský faktor a keďže je pre SFZ regulárnosť na prvom mieste, žreb tejto fázy Slovnaft Cupu sa zopakuje v utorok 1. októbra v Sieni slávy slovenského futbalu. Slovenský futbalový zväz sa za túto chybu všetkým ospravedlňuje.“

Na hlavu vedenia slovenského futbalového zväzu sa spustila kritika a tak sa celé žrebovanie v utorok zopakovalo. “Ale ani na druhý raz neprebehlo všetko v poriadku. Počas miešania loptičiek s číslami klubov sa totiž jeden otvoril. Museli ho znovu zavrieť, vrátiť do osudia a až potom pokračovať…,” píše Blesk.

Foto: ilustračné

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Zdroj: Facebook
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM