Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Bohatí sa chvastajú, chudobní môžu akurát závidieť

Ak máte mesačne nepotrebných tisíc eur, môžete si kúpiť exkluzívne členstvo na sociálnej sieti Rich Kids a vystavovať na obdiv svoj majetok.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Bohatí sa chvastajú, chudobní môžu akurát závidieť
Zdroj: internet

Chválenkárstvo nie je práve chvályhodná vlastnosť, ale ak sa na tom dajú zarobiť peniaze, šikovný slovenský podnikateľ sa nezastaví pred ničím. Juraj Ivan tak založil novú exkluzívnu sociálnu sieť Rich Kids pre “zlatú mládež”, ktorá oplýva peniazmi a rada sa svojimi autami, vilami a šperkami vystatuje aj na verejnosti. Na novú aplikáciu upozorňuje francúzsky portál Lci.fr.

Chvastanie je v kurze

Mnohí ľudia to označia za nevkusné, ale bohaté detičky milionárov, ktoré už nevedia čo od dobroty, to považujú za veľkú zábavu. Hravo zaplatia mesačný poplatok tisíc eur a môžu na sociálnu sieť Rich Kids (Bohaté deti) vešať na obdiv fotky dokumentujúce ich bohatstvo.

“Ak oplývate množstvom peňazí a máte radi iba podobných ľudí, je tu pre vás ideálna aplikácia – Rich Kids,” píše francúzsky portál. Vysvetľuje, že ide o takmer rovnaký koncept ako už existujúca sociálna sieť na zdieľanie fotiek Instagram, ale predsa len má malé, zato dôležité odlišnosti.

Aplikáciu boháčov si môže každý zvedavec stiahnuť aj zadarmo, aby mohol obdivovať, ako dobre sa niekomu inému žije. Fotky sem však môžu zdieľať len platiaci užívatelia, čím sa dosahuje efekt exkluzívnosti. Boháči si to môžu dovoliť a za svojich tisíc eur mesačne dostanú dve výhody – jednoducho sa kontaktovať so seberovnými “zlatými detičkami” a zároveň mať “stádo” chudobných obdivovateľov.

Bez charity by to nešlo

“Ak je to pre vás príliš drahé, tak to nie je pre vás,” cituje francúzsky portál heslo Rich Kids a pridáva aj slová samotného slovenského zakladateľa novej sociálnej siete Juraja Ivana: “Naši členovia sa takto môžu naozaj odlíšiť a prezentovať svoje fotky veľmi elegantným spôsobom. Uľahčuje to ich vzájomnú komunikáciu a vytváranie skutočnej skupiny fanúšikov.”

Portál pripomína, že Rich Kids nie je prvou sieťou vyhradenou pre bohatých užívateľov, ale “žiadna doteraz naozaj neprerazila.” Ako príklad uvádza internetovú zoznamku Luxy, ktorá sa spustila v roku 2014. Aby ste si na nej mohli založiť konto a hľadať lásku, musíte zarábať minimálne 200 tisíc eur mesačne.

“Majiteľ siete Rich Kids však nie je žiadny žgrloš,” píše Lci.fr. “Juraj Ivan uisťuje, že tretina príjmov z jeho sociálnej siete poputuje na vzdelávanie chudobných detí.” Šikovný trik, ako zmazať aspoň časť nepríjemného dojmu, ktorý stránka boháčov môže robiť na bežných smrteľníkov.

FOTO: www.lci.fr

Bohatá mládež
4
Galéria
Zdroj: internet
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM