Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Bol to anjel – hovoria priatelia o mŕtvej Lucii

Mladá Češka zahynula v zľadovatenom teréne Vysokých Tatier počas uplynulých vianočných sviatkov. Vraj bola mimoriadne dobrá duša, ktorá sa venovala charite.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Bol to anjel – hovoria priatelia o mŕtvej Lucii
Zdroj: TASR

Uplynulé vianočné obdobie bolo vo Vysokých Tatrách skutočne tragické. Na Prvý sviatok vianočný zahynuli dve mladé české turistky a na druhý deň odovzdali záchranári pohrebnej službe ďalšie dve telá nešťastných turistov. Jeden bol Poliak a druhý Čech. Spolu vyhasli na zľadovatených chodníkoch a svahoch dokopy štyri ľudské životy, pričom všetkým sa stal osudný dlhý pád po osudnom pošmyknutí. Český portál Blesk.cz priniesol reportáž o tom, ako jednu z obetí, Lucku, oplakávajú jej blízki.

Veľká tragédia

„Anjelom si bola a anjelom zostaneš – Lucka, ktorá zahynula v Tatrách, pomáhala všetkým, ktorí to potrebovali,“ znie titulok českého Blesku. Informuje, že mladú ženu oplakáva veľa ľudí v celej republike. „Lucka bola skutočným dobrodincom. Venovala sa charite, pomáhala všetkým, ktorí to potrebovali, dokonca aj opusteným psíkom, hoci mala z týchto zvierat strach,“ píše portál.

Dievčina bola aj členkou Rotary klubu. Ide o medzinárodné združenie organizácií, ktoré spájajú obchodníkov s cieľom humanitárnej pomoci. Jej vášňou však bol aj šport, čo sa jej stalo na Vianoce osudným. Blesk.cz píše, že na výstup na Slavkovský štít sa vydala spolu s bratom Tomášom. „Počasie však už dlhší čas neprialo turistom a aj horská služba vydala varovanie pre návštevníkov.“

Portál uvádza, že Lucia sa pri výstupe vo výške 1900 metrov pošmykla a zrútila sa. Záchranári jej už napriek urputnej snahe nedokázali pomôcť. Jej brat sa ju snažil zachrániť, ale v ťažkom teréne spadol aj on a v kritickom stave skončil v nemocnici, kde bojuje o život.

Príliš mladá pre smrť

„Stále nemôžem uveriť, že sa to stalo práve tebe. Bola si anjelom a anjelom aj zostaneš. Odpočívaj v pokoji,“ cituje portál jedného z Luciiných blízkych. Ľudia, ktorí ju poznali, si ju vraj veľmi obľúbili pre jej veľké srdce, ktoré mala otvorené pre každého v núdzi.

„Hovorí sa, že život je ako kniha. Nemusí byť dlhý, hlavne, aby bol kvalitný. Ale zase až taký krátky ten tvoj byť nemusel, Lucka,“ napísal na sociálnu sieť Jaroslav. „Ten hore má s tebou asi iné plány. Anjeli proste nemôžu žiť na zemi. Ešte stále tomu nemôžem uveriť… budeš nám tu všetkým chýbať,“ vyznáva sa zo svojho žiaľu Katarína.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM