Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Brit okúsil naše zdravotníctvo. Bol rád, že je už doma

Craig Rosie zažil na vlastnej koži tvrdé päste chuligánov a skončil v nemocnici. Ako opísal svoju nedobrovoľnú skúsenosť v slovenskej nemocnici?

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Brit okúsil naše zdravotníctvo. Bol rád, že je už doma
Zdroj: TASR

Kedysi to boli Briti, ktorí mali povesť najdivokejších futbalových fanúšikov. Dnes majú vo svete zlú povesť aj slovenskí futbaloví chuligáni.

Ešte začiatkom septembra im padol za obeť britský futbalový fanúšik Craig Rosie. Britský portál Bristolpost.co.uk hovorí o šťastí, že sa konečne dostal zo slovenskej nemocnice.

Konečne doma

“Craig Rosie konečne priletel domov zo Slovenska po tom, ako ho porezali pred kvalifikačným zápasom Anglicko – Slovensko,” píše portál. Článok dopĺňajú fotky jazvy, ktorá sa Craigovi tiahne cez celú vrchnú časť brucha.

Craig sa musel podrobiť operácii v bratislavskej nemocnici. Verejne sa síce nesťažoval na podmienky slovenského zdravotníctva, ale jeho rodinní prílušníci doma v Anglicku usporiadali verejnú zbierku, aby ho dostali čím skôr domov.

Čítajte aj: SVET O SLOVENSKU: Hamšík je futbalový génius a slovenský talizman!

Lekári ho najprv nechceli pustiť do lietadla, pretože by to mohla byť neprimeraná záťaž pre jeho pľúca. Preto ho rodina chcela previezť domov sanitkou, čo by však bolo veľmi nákladné. Napokon priletel, keď sa dostatočne zotavil.

Kde bola sanitka?

Britský fanúšik utrpel zranenie v Bratislave večer pred kvalifikačným zápasom, ktorý Briti napokon vyhrali. Podľa jeho slov to bol náhly útok, po ktorom sa obával najhoršieho.

“Sedeli sme na terase, pili sme a zrazu nás napadli slovenskí futbaloví chuligáni. Z ničoho-nič na nás začali lietať stoličky a fľaše. V tom zmätku som utŕžil reznú ranu, aj keď som to v prvej chvíli vôbec necítil,” popisuje osudné chvíle Craig pre britský portál.

Spomína si, ako ho kamarát upozornil, že má krvavé tričko. “Veľmi som krvácal. Som si istý, že sme čakali na sanitku 30 až 45 minút,” sťažuje sa Craig. Jeho kamarát po celý čas stláčal ranu oboma rukami, ale nedarilo sa mu zastaviť krvácanie.

Čítajte aj: SVET O SLOVENSKU: Sériového homosexuálneho vraha nezastavilo ani väzenie

Na miesto dorazili aj policajti, britského fanúšika vypočuli dvakrát a dokonca našli aj zbraň, ktorou mu ktosi prerezal brucho. Útočník je však neznámy, pretože divoká potýčka nebola v zábere žiadnej kamery. V tú noc však policajti zatkli štyroch Britov a dvoch Slovákov.

Craig je už doma, kde na neho čakala manželka a tri deti. Pre portál vyhlásil, že napriek negatívnej skúsenosti na futbal nezanevrie, ale nebude už chodiť na medzinárodné zápasy.

Ilustračné foto, TASR

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM