Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Briti nám vrátia sexuálneho maniaka

Nebezpečný zločinec, ktorý doma znásilnil niekoľko žien, sa pokúsil ukryť vo Veľkej Británii. Tamojší policajti ho však chytili a to na veľmi kurióznom mieste

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Briti nám vrátia sexuálneho maniaka
Zdroj: TASR

Nie je to dobrá reklama pre Slovensko a najmä nie v čase, keď sa rozhoduje o tom, za akých podmienok a či vôbec budú môcť na britských ostrovoch zostať Slováci, ktorí tam dlhodobo žijú a pracujú.

Mnoho Britov sa už nevie dočkať, kedy vďaka Brexitu zavrú svoje hranice a najradšej by zo svojej krajiny vyhnali aj všetkých cudzincov, ktorí sa tam stihli usídliť. Najmä, ak sú medzi nimi aj sexuálni zločinci, ako v slovenskom prípade, o ktorom píše britský portál Daily Mail.

Kuriózny úkryt

„Sériový sexuálny násilník zo Slovenska bude deportovaný späť domov. Policajti ho našli v Bradforde ukrytého v skrini,“ píše britský portál a odvoláva sa pritom na facebookový post tamojšej polície. Uniformovaní muži sa na sociálnej sieti pochválili svojím úlovkom a pripojili aj jeho fotku.

Pôsobí trochu smiešne, aj keď ide o muža, ktorý doma na Slovensku znásilnil viacero žien. Dodatočne mu totiž v počítači prekryli tvár maskou.

Podrobnosti o znásilneniach, ktorý sa mal Slovák dopustiť, portál ani polícia neuviedli. Píšu však, že išlo o jedného z najhľadanejších zločincov na území Veľkej Británie, kde sa chcel zrejme skryť pred spravodlivosťou. Britskí policajti evidentne odviedli dobrú prácu:

„Štyria policajti po ňom pátrali v oblasti Girlington, keďže vedeli, že tam má nejaké kontakty. Na základe informácií od miestnych ľudí prehľadali štyri adresy… muža napokon našli v poslednom byte, ako sa ukrýval v skrini.“ Násilník je už umiestnený v záchytnom centre a čaká na deportáciu na Slovensko.

Hnev aj sranda

Britskí čitatelia v komentároch pod článkom väčšinou reagujú pobúrene. Hnevajú sa, že ich krajinu zaplavili spolu s emigrantmi z východnej Európy aj takíto zločinci.

„Predpokladám, že o pár mesiacov sa táto kreatúra vráti späť, keďže ho nemá čo zastaviť,“ píše David z Londýna. Naráža na fakt, že britské hranice sú stále pre občanov zvyšných krajín EÚ otvorené.

„Snemovňa Lordov prijala pozmeňujúci návrh k článku 50., na základe ktorého budú môcť VŠETCI imigranti z EÚ zostať v našej krajine! Kde sa tam hovorí o tom, že sa to nebude týkať kriminálnikov? V snemovni sedia zradcovia a nebezpeční ľudia!“ rozčuľuje sa iný čitateľ.

Jonty z Peterborough však v komentári prejavil aj typický suchý britský humor: „Ak sa musíte skrývať v skrini, choďte do obchodného domu IKEA. Tam vás nikdy nenájdu!“

Ilustračné foto

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM