Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Briti sa zlostia - aj prišelci z východnej Európy nás vraždia!

Šéf Európskej komisie sa zastal Poliakov, Slovákov i Litovcov, ktorí sú vo Veľkej Británii obeťami nenávistných zločinov. Musel čeliť spŕške kritiky.

Na britských ostrovoch narastá počet rasovo a etnicky motivovaných útokov, najmä na prisťahovalcov z východnej Európy. Najviac rozruchu vyvolala nedávna vražda Poliaka, ktorého dvaja anglickí tínedžeri ubili na smrť priamo na ulici. V Severnom Írsku zas niekto vhodil trubičkovú bombu do domu slovenskej rodiny. Len zázrakom nevybuchla a nikomu sa nič nestalo.

Lenže Briti vidia aj druhú stranu mince. Zločiny a vraždy, ktoré v ich krajine spáchali prišelci z nových členských krajín EÚ.

PREČÍTAJTE SI: SVET O SLOVENSKU: Ďalší krvavý útok na našincov vo Veľkej Británii

Zjednotená EÚ alebo smrť!

Britský portál Dailymail.co.uk cituje slová šéfa Európskej komisie Jeana-Clauda Junckera, ktorý sa zastal východoeurópskych pracovníkov vo Veľkej Británii.

“Vražda Poliaka v Essexe minulý mesiac ukázala, čo sa stane, ak sa Európa nezjednotí,” vyhlásil Juncker pred poslancami Európskeho parlamentu.

“Európa nemôže nikdy tolerovať, aby niekto v uliciach Essexu zastrašoval, bil alebo dokonca vraždil poľských pracovníkov… voľný pohyb osôb je presne taká istá európska hodnota ako boj proti diskriminácii a rasizmu,” vyhlásil predseda Európskej komisie za potlesku europoslancov.

Týmito slovami sa zastal nielen Poliakov ale aj Slovákov, Rumunov, Litovcov a všetkých ľudí z nových členských krajín, ktorí na britských ostrovoch žijú a pracujú ako európski občania. Juncker tiež odkázal Britom, že Brusel bude v rokovaniach o ich odchode z EÚ tvrdý. Nemôžu dúfať, že sa im podarí dohodnúť voľný prístup na európsky trh a zároveň uzavrenie ich krajiny pred pracovníkmi z kontinentu.

PREČÍTAJTE SI: BRITI O SLOVENSKU: Slovenské jedlo nás priviedlo do kómy, píšu o gastro zážitku

Britský protiúder

Tvrdé reakcie z ostrovov na seba nedali dlho čakať. Britskí politici odsúdili Junckerove slová a obvinili ho, že šíri strach. Najväčší euroskeptik v krajine Nigel Farage vyhlásil, že odsúdiť treba všetko násilie a vraždy, vrátane tých, ktoré vykonali cudzí európski občania vo Veľkej Británii. Portál DailyMail zostavil aj zoznam tragických udalostí, ktoré sa vraj Junckerovi nehodilo spomenúť:

  • Lotyšský robotník zabil v Londýne 14-ročné dievča. Už v domácej krajine ho predtým odsúdili za vraždu
  • Poliak bol vo Veľkej Británii iba týždeň, keď zavraždil kladivom starší taliansky pár. Doma ho už raz zavreli za lúpežné prepadnutie
  • Slovenský zlodej dostal v Anglicku 18 ročný trest za mrežami, keď surovo prepadol 89-ročného zlatníka. Už na Slovensku si pred tým odsedel šesť rokov
  • Litovčan najprv v domácej krajine znásilnil 7-ročné dievča, odsedel si za to osem rokov a prišiel do Veľkej Británie, kde opäť znásilňoval. Dostal doživotie
  • Rumunský vrah prišiel do Londýna a znásilnil ženu na stanici metra, za čo ho súd odsúdil na osem rokov.

PREČÍTAJTE SI: SVET O SLOVENSKU: Protesty nepomohli – slovenské deti adoptuje britská rodina

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM