rbt Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Bude Tesla vyrábať autá na Slovensku? Špekulácie idú na plné obrátky!

Spomenie Elon Musk pri oznamovaní výsledkov automobilky aj slovo "Slovakia?", pýta sa české vydanie magazínu Forbes.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Bude Tesla vyrábať autá na Slovensku? Špekulácie idú na plné obrátky!
Zdroj: Tesla

Automobilka Tesla ešte ani neotvorila svoju Gigafactory v Berlíne a už sa špekuluje, že by v Európe mohla vybudovať druhú fabriku na elektromobily. A to priamo na Slovensku, informuje české vydanie magazínu Forbes.

Tvrdenie, že Tesla otvorí ďalšiu fabriku na výrobu modelov Cybertruck a Roadster vypustil do digitálneho sveta prevádzkovateľ špecializovaného serveru Teslacek.TV Ondřej Bačina.

Tesla na Slovensku?

„Spoľahlivý zdroj ma informoval, že Tesla začala nábor zamestnancov pre svoju druhú továreň v EÚ, na Slovensku," povedal Bačina, ktorého projekt venovaný Muskovým elektromobilom ži­ví.

Nemenovaným zdrojom má byť osoba, ktorá dostala ponuku na prácu. Bačina odmieta, že by nábor zamestnancov mal súvisieť možným otvorením oficiálneho slovenského showroomu a zastúpenia Tesly.

Naopak, nevylučuje, že by mohlo ísť o závod, ktorý nebude vyrábať autá, ale iné produkty v portfóliu spoločnosti. Napríklad batérie, solárne panely alebo nabíjacie stanice.

Článok pokračuje nižšie

Je to nezmysel?

Nezmysel? Na prvý pohľad možno, konštatuje Forbes. Cybertruck a Roadster na základe objednávok patria v Európe medzi najmenej populárne modely. Ale objavili sa informácie, že Tesla by mala ponúkať aj menšiu verziu Cybertrucku, ktorý sa zatiaľ ešte nevyrába.

Špekulácie živia aj výroky ministra hospodárstva Richarda Sulíka. Pred Vianocami povedal, že na Slovensko mieri veľký investor, ktorý by mohol zamestnať až päťtisíc ľudí.

Slovensko s Teslou neúspešne vyjednávalo už v roku 2014. Jasnejšie v tom, či na druhýkrát môže byť krajina pri lákaní investora úspešná, by mohlo byť 26. januára, píše Forbes. Práve v tento deň má najbohatší muž planéty Elon Musk oznamovať ekonomické výsledky automobilky a jej ďalšie plány.

Vysloví Elon Musk koncom januára aj slovo "Slovakia"? / Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM