Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Celeste Buckingham bojovala s alkoholom

Speváčka a bývalá finalistka súťaže SuperStar priznáva, že mala ťažké obdobie, keď sa pozerala na dno pohárika častejšie, ako je vhodné. Kto ju zachránil pred pádom do priepasti?

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Celeste Buckingham bojovala s alkoholom
Zdroj: TASR

Celeste Buckingham je jedna z mála účastníkov populárnej speváckej súťaže SuperStar, ktorej sa podarilo reálne preraziť a urobiť kariéru v showbiznise. Keďže spieva po anglicky, jej skladby boduju v amerických hitparádach, ale svoj okruh fanúšikov má aj na Slovensku a v Česku. Za svoju tvorbu získala už niekoľko ocenení, napríklad OTO za speváčku roka. Zahrala si tiež v rozprávke Láska na vlásku a robila porotkyňu v česko-slovenskej verzii súťaže X Factor. Napriek úspechom mala aj ona svoje čierne obdobia. Úprimnú spoveď priniesol český portál Metro.cz.

Obnažená Celeste

Slovenská speváčka americko-švajčiarskeho pôvodu vydala len pred pár mesiacmi novú platňu s názvom Bare, teda Obnažená. “Ohlasy sú zatiaľ dobré, fanúšikom sa to páči a máme dobré recenzie aj z Ameriky,” hovorí Celeste Buckingham v rozhovore pre Metro.cz. Názov vraj nie je náhodný, pretože v nových skladbách skutočne obnažuje svoje vnútorné pocity.

“Je to rozhodne najúprimnejšia platňa z mojej tvorby. Pesničky som nahrávala podľa nálady. Keď som bola smutná, tak smutnú, keď veselá, tak veselú. Chceli sme, aby bol môj spev naozaj úprimný,” hovorí Celeste. Dodáva, že nezabúda ani na svojich slovenských fanúšikov a rada by opäť niečo naspievala aj po slovensky. Keďže sa profiluje ako medzinárodná speváčka, jej texty sú bežne v angličtine.

Boj s alkoholom

Celeste sa môže pochváliť, že má úspechy aj v zámorí. “V Amerike som to už skúšala pred niekoľkými rokmi, mali sme aj skladbu v Billboard hitparáde v Top 30 a moje pesničky sa hrali aj v rádiách. Keďže spievam po anglicky, snažím sa preniknúť aj na ďalšie trhy. Teraz to skúšame aj vo Veľkej Británii, či v Japonsku. Uvidíme, ako sa to podarí,” uvádza mladá speváčka pre Metro.cz.

Ani mladým a úspešným ľuďom, ktorí vedú na prvý pohľad rozprávkový život, sa však nevyhýbajú depresie. V jednej zo svojich skladieb spieva aj o boji s alkoholom. “Mala som veľké šťastie, že ľudia v mojom okolí si včas všimli, že sa niečo so mnou deje. Ťažšie chvíle si asi prežije každý mladý spevák, či herec, ktorý vstúpi do showbiznisu tak skoro. Dôležité je, aby to on sám chcel zmeniť. Dnes sa už cítim opäť dobre,” vyznáva sa Celeste.

Vo svojom nabitom programe si nájde čas aj na charitu. O pár týždňov odcestuje do USA, kde bude ako dobrovoľníčka necelý mesiac pomáhať deťom pôvodných obyvateľov v Native American Reservation. Na tento zážitok sa veľmi teší, keďže sama kedysi pracovala ako učiteľka v škôlke.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM