Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Česi veštia slovenskú hokejovú blamáž…

Neúčasť slovenských zámorských hviezd na hokejovom šampionáte zaujala aj našich západných susedov. Smutnú situáciu porovnávajú so špičkovou českou zostavou.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Česi veštia slovenskú hokejovú blamáž…
Zdroj: TASR

„Slováci sa boja na majstrovstvách sveta pohromy,“ znie titulok článku českého portálu Lidovky.cz. Rekapituluje, že tréner slovenského hokejového výberu Zdeno Cíger má hlavu v smútku, keďže sa na neho za posledné týždne zosypala jedna zlá správa za druhou – zámorskí hráči, ktorí vždy predstavovali silné jadro tímu, sa všetci postupne ospravedlnili a na šampionáte sa neukážu.

Je to bieda

Lidovky.cz dávajú slovenskú situáciu do kontrastu s motivovanými českými hokejistami, ktorí sú odhodlaní urobiť maximum, aby si už čoskoro na majstrovstvách obliekli národné dresy. Nikto si nedovolí obviniť slovenských zámorských hráčov z neochoty reprezentovať svoju krajinu, ale medzi riadkami sú cítiť určité pochybnosti:

Aký je to len kontrast v porovnaní s mladým Čechom Pastrňákom. Že mu v Bostone vypršala zmluva a na podpis novej stále čaká? Nevadí. Túžba reprezentovať vyhrala,“ uvádza český portál.

„Tiež by sme potrebovali pomoc našich hviezd, ale takáto je skrátka realita,“ hovorí pre Lidovky.cz Zdeno Cíger. „Robíme, čo môžeme a snažíme sa aj tak poskladať čo najlepší tím,“ dodal tréner slovenského výberu.

Bojkot trvá?

Portál rekapituluje dôvody, pre ktoré zámorskí hráči jeden po druhom odriekli svoju účasť. „Pre zranenia sa na turnaji nezúčastnia hviezdy Marián Gáborík, Tomáš Tatar a bojovníci Tomáš Jurčo, Marek Hrivík a Martin Marinčin.“ Marián Hossa a Zdeno Chára zasa uviedli, že sú po dlhej sezóne „zbití,“ iní zasa ešte nemajú podpísané zmluvy na ďalšiu sezónu, prípadne nechcú riskovať zranenie.

„Slovenskí fanúšikovia preto zneisteli – nie je to náhodou pokračovanie bojkotu elitných reprezentantov, ktorí sa už v minulosti postavili proti zväzu?“ kladie si otázku český portál. Pripája aj reakciu Zdena Cígera: „Čas ukáže, či je to súčasť bojkotu. Každý si musí zvážiť, či chce reprezentovať.“

Akoby to nestačilo, pozvánku reprezentovať svoju krajinu odmietli aj hráči pôsobiaci v Európe. „Aj preto je v súčasnom slovenskom výbere celkovo 13 hráčov z českej extraligy,“ píšu Lidovky.cz. Na záver pripojili aj kúsok opatrného optimizmu: „Dvadsať ospravedlneniek dáva priestor hráčom z druhého radu. Poháňa ich vpred túžba poraziť prognózy. Chcú dokázať, že súčasný výber nie je najslabším v histórii slovenského hokeja.“

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM