Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Chystajú sa k nám africké futbalistky

Ženy, ktoré hrajú futbal za exotickú Botswanu, sa potrebujú dostať do formy, aby sa kvalifikovali na Olympiádu. Pomôcť im v tom má tréningové sústredenie na Slovensku.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Chystajú sa k nám africké futbalistky
Zdroj: TASR

Ženský futbal nepatrí medzi masové športy, ale rozhodne má svojich priaznivcov. A Slovensko sa môže popýšiť aj dobrým menom v zahraničí. Aktuálne sme vás informovali, že slovenská futbalová rozhodkyňa Mária Súkeníková bude účinkovať na majstrovstvách sveta žien, ktoré sa budú konať v júli vo Francúzsku. Pred pár dňami tiež podpísala Slovenská futbalová federácia memorandum o porozumení s futbalovou asociáciou Botswany.

Futbalistky už balia kufre

Ženský národný futbalový tím Botswany bude trénovať na Slovensku v rámci príprav na olympijský kvalifikačný zápas,” píše africký portál All Africa. Prezident botswanskej futbalovej asociácie Maclean Letshwiti potvrdil, že so slovenskou stranou už pripravujú potrebné náležitosti, aby Afričanky mohli vycestovať na Slovensko.

“Maclean Letshwiti vyhlásil, že Slovenská futbalová federácia je vybavená vynikajúcimi tréningovými možnosťami a technickým zázemím, ktoré je pripravená dať k dispozícii aj botswanskému národnému tímu na prípravu pred nadchádzajúcimi zápasmi,” uvádza All Africa.

Nízka kvalita

Portál ďalej približuje, že Afričanky skutočne potrebujú kvalitný tréning, aby zlepšili svoje výkony, ktoré sa za posledné obdobie “drasticky prepadli.” Dôvodom je hlavne nedostatok možností na prípravu mladých talentov. To je napokon problém, na ktorý sa sťažujú aj mnohí slovenskí športovci.

Futbal Slovensko: viac aktuálnych správ z futbalu

V Botswane sa problém snažia riešiť. “Futbalová asociácia zriadila rozsiahly program mládežníckej prípravy, ktorý si vyžaduje zapojenie všetkých podstatných subjektov, aby sa futbal v krajine ďalej rozvíjal,” píše africký portál. V tejto snahe im pomáha aj Slovensko.

“Slovenská futbalová federácia už v minulosti finančne prispela na výstavbu šatní a blokov v technickom centre. Jej generálny sekretár Jozef Kliment uviedol, že sa tešia na ďalšiu spoluprácu s botswanskou stranou,” dodáva All Africa.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM