Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Daj peniaze, lebo ťa ovalím tĺčikom!

Kurióznu bankovú lúpež v Krompachoch si všimli aj francúzske médiá. Niet sa čo diviť, veď prepadnúť banku a domáhať sa vydania peňazí s tĺčikom v ruke chce poriadneho blázna.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Daj peniaze, lebo ťa ovalím tĺčikom!
Foto: Rastislav Búgel

Ak by niekto zostavoval rebríček najbizarnejších spôsobov, ako sa lupiči pokúsili vykradnúť banku, nedávny prípad z Krompách by určite bodoval. Maskovaný muž zjavne nebol žiadny profesionál, čo však nijako neznižuje mieru jeho viny. Vyšetrovateľ už spracoval podnet na jeho vzatie do väzby a na krku má obvinenie zo zločinu lúpeže a brania rukojemníka. Zoznam jeho požiadaviek na policajtov počas lúpežnej akcie vyvoláva pocit, že zrejme sleduje priveľa kriminálnych filmov. O prípade píše aj francúzsky portál Linfo.re z ďalekého ostrova Reunion.

Aspoň pizzu mi dajte

Miroslav V. (32) sa v piatok dopoludnia rozhodol, že si vylepší svoj domáci rozpočet a vybral sa do pobočky VÚB v Krompachoch. Našťastie, strelnú zbraň nemal a tak sa vyzbrojil zrejme prvou vecou, čo mu doma padla pod ruku – tĺčik na mäso. Linfo.re dodáva, že Miroslav si vzal aj nôž a takto vybavený vtrhol do banky zhruba o 11:00 pred obedom.

Následne zrejme povedal niečo v zmysle – daj peniaze, lebo dostaneš tĺčikom po hlave. V banke v tej chvíli boli prítomné dve pracovníčky a jednu z nich si kuriózny lupič vzal ako rukojemníčku. Na miesto ihneď prišli policajti aj so skupinou vyjednávačov. Lupič sa odmietal vzdať a začal si klásť požiadavky.

“Najprv požiadal policajtov o helikoptéru, potom už len auto. Nič z toho mu však nedali a tak napokon policajtov poprosil, aby mu objednali pizzu, čo mu splnili,” píše francúzsky portál. Lupič ani s plným žalúdkom nezmenil názor a naďalej odmietal prepustiť rukojemníčku. Zásahové jednotky preto prešli do akcie a vkročili do banky. Miroslav sa vzdal a ženu oslobodili.

Výnimočná akcia

Bankové úradníčky našťastie neutrpeli žiadne zranenia, aj keď museli byť v poriadnom šoku. O obe ženy sa postaral posttraumatický tím. Miestni policajti budú zrejme na túto operáciu ešte dlho spomínať. “Je to výnimočný prípad. Ešte sa nám nestalo, že by niekto chcel vykradnúť banku s tĺčikom na mäso,” cituje Linfo.re slová regionálneho policajného šéfa.

Zadržaný lupič už je vo väzbe a čaká na súd. Isté je, že pizzu si už tak skoro neobjedná a bude si pochutnávať len na väzenskej strave. Za prepadnutie banky a branie rukojemníka mu hrozí dvanásť rokov za mrežami.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM