Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Detský génius spieva v 102 jazykoch

Indické dievča žijúce v Dubaji pokorilo svetový rekord – dokázala odspievať extrémne náročný koncert vo viac ako stovke rôznych jazykov. Slovenčina bola medzi nimi.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Detský génius spieva v 102 jazykoch
Zdroj: YouTube.com

Ktovie, koľkými cudzími jazykmi mladá Suchetha Satish (12) aktívne rozpráva. Isté je len to, že sa dokázala aspoň foneticky naučiť spievať piesne vo viac ako stovke rôznych svetových jazykov. Svoje umenie predviedla nedávno na koncerte na indickej ambasáde v Dubaji, kde so svojimi rodičmi žije a študuje. Americká akadémia svetových rekordov potvrdila jej výkon a geniálne dievča sa stalo oficiálnou držiteľkou svetového rekordu v spievaní v cudzích jazykoch. O téme píše portál Gulfnews.com.

Slovenčina je najobľúbenejšia!

Bežný človek by zrejme sotva vedel vymenovať stovku cudzích jazykov a nieto v nich ešte spievať. Mladá Indka to dokázala a jej koncert trval neuveriteľných šesť hodín a pätnásť minút. „Geniálne dieťa spievalo pieseň za piesňou v 102 jazykoch a ohurovalo prítomných divákov – diplomatov, priateľov, učiteľov, priaznivcov, ako aj spevákov a doktorov,“ píše Gulfnews.com.

Za najťažšie jazyky, ktoré musela zvládnuť, označila francúzštinu, maďarčinu a nemčinu. Naopak, za svoje najobľúbenejšie jazyky na spievanie považuje arménčinu, maorčinu a slovenčinu. Škoda len, že slovenskí čitatelia sa nedozvedia, ktorú slovenskú skladbu si do svojho repertoáru vybrala.

“Poradie piesní počas koncertu bolo zostavené podľa abecedy. Na záver si však vyhradila svojich 14 najobľúbenejších skladieb vrátane arménčiny a slovenčiny,” píše portál.

Dobré dievča

Suchetha sa Gulfnews.com priznala, že nemala trému a verila, že rekord pokorí: “Veľakrát som si to nacvičovala. Som v pohode, verím si.” Obdivuhodná je aj rýchlosť, s ktorou dokáže zvládnuť nové jazykové mutácie piesní. “Len za dva mesiace sa dokázala naučiť spievať v 30 nových jazykoch,” píše portál.

Mladá Indka odspievala svoj šesť-hodinový koncert bez problémov. Hlas sa jej začal zadrhávať až úplne na záver a musela sa napiť vody. Za svoj výkon zožala veľkú pochvalu: “Toto nie je maličkosť. Je to zázračné dieťa! Je neuveriteľné, s akou ľahkosťou spievala každú skladbu, bol to veľký zážitok,” opisoval svoje dojmy jeden z divákov.

Suchetha sa snaží svojím spievaním šíriť aj pozitívny odkaz medzi svojich vrstovníkov, aby sa stránili fajčenia, alkoholu a drog. „Využívam túto príležitosť, aby som povedala svojim priateľom, nech sa držia od týchto pokušení čo najďalej a venujú sa radšej hudbe alebo športu,“ vyhlásila mladá rekordmanka.

Foto: ilustračné

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM