Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Divoká prestrelka ako z filmu

Postrelený policajt na Cypre ešte strieľal do posledného dychu po utekajúcich členoch medzinárodného kriminálneho gangu, medzi ktorými bola prekvapivo aj jedna Slovenka.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Divoká prestrelka ako z filmu
Zdroj: TASR

Limassol je veľké prístavné mesto na Cypre, ktoré je známe aj mnohým slovenským dovolenkárom. Je to relatívne bezpečné mesto, kde sú policajti zvyknutí riešiť najmä kriminalitu súvisiacu s opitými turistami, ktorí sa nevedia v nočných baroch vpratať do kože. Nedávno sa však v jeho uliciach odohral krvavý incident, ktorý sa takmer skončil tragicky. Divoká prestrelka sa strhla medzi policajtmi a posádkou auta, ktoré náhodou kontrolovali. O téme píše cyperský portál CyprusMail.

Stoj, lebo strelím!

Udalosť sa odohrala v jednu horúcu májovú noc v časti Ypsonas. Dvaja policajti mali bežnú službu a brázdili služobným autom ulice. Zrazu si všimli odparkované auto, ktoré sa im z bližšie neuvedených dôvodov zdalo byť podozrivé. “Keď sa policajti priblížili k autu, aby ho skontrolovali, zrazu sa dostali pod paľbu,” píše CyprusMail.

Podľa portálu mal byť strelcom Elias Mouzos (38), ktorého zadržali o tri dni neskôr. V podozrivom aute ešte sedeli ďalší traja ľudia: 31-ročný Cyperčan, 35-ročný Bulhar a 33-ročná Slovenka. Keď sa strhla streľba, všetci vyskočili von a začali utekať preč. “Policajt Giorgos Georgiou (37) začal po nich okamžite strieľať napriek tomu, že už bol sám postrelený,” uvádza CyprusMail. Podozrivým sa síce podarilo utiecť, ale nie nadlho.

Kriminálny gang

Policajti celú posádku auta rýchlo pochytali ako zajace. “Cyperčana našli na druhý deň ležať zraneného na lavičke, Bulhara zadržali, keď ho niekto uvidel prechádzať sa v Paphos a na meno Slovenky bola napísaná zmluva v požičovni áut, odkiaľ si vzali vozidlo,” píše portál. O niečo dlhšie sa darilo ukrývať mužovi, ktorý údajne strieľal. Aj toho však dolapili po troch dňoch. Všetci zadržaní teraz sedia vo väzbe a čakajú na súd.

Motív nočnej prestrelky s políciou zostáva neznámy. CyprusMail však vysvetľuje, že zadržaná štvorica mala určite dosť dôvodov obávať sa policajnej kontroly. “Policajti ich opísali ako kriminálny gang. Zadržaný Mouzos počas vypočúvania údajne poskytol informácie o ich viacerých trestných činoch z minulosti.”

Vyšetrovatelia sa teraz zamerajú na hlbšie rozpletanie zločineckých aktivít tejto skupiny. Mali by preskúmať záznamy ich telefonických hovorov a prevody na bankových účtoch. Zraneného policajta Georgioua najprv museli okamžite previesť na jednotku intenzívnej starostlivosti až do Izraela. “Ministerstvo zdravotníctva potvrdilo, že jeho stav sa zlepšil a policajta už mohli prepustiť do domácej liečby.”

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM