Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Dôchodkyňa je podnikateľka roka!

Jej úspešný príbeh je dôkazom, že nikdy nie je neskoro začať robiť veľké veci. Dôchodok rozhodne nemusí znamenať len tichú jeseň života na gauči pred televíziou.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Dôchodkyňa je podnikateľka roka!
Zdroj: pixabay

Pani Sylvia Holopová určite môže slúžiť ako inšpirácia aj pre mladých ľudí, ktorí túžia po vlastnej podnikateľskej kariére. Veď sympatická pani získala minulý rok ocenenie Podnikateľka roka a to v čase, keď už mohla sedieť doma v papučiach a venovať sa len vnúčatám. Ona sa však rozhodla, že bude ďalej pracovať. Podarilo sa jej vzkriesiť k životu štyri chátrajúce budovy v Kežmarku a vybudovať z nich krásny hotel, ktorý nemá núdzu o domácu i zahraničnú klientelu. Nečudo, že jej príbeh si všimol aj český portál Blesk.cz .

Kto vie, ten vie…

“Sylvia Holopová je presvedčená, že ženy sú predurčené k úspechu. Sú totiž pracovité, empatické a kreatívne,” píše Blesk.cz. S neskrývaným obdivom vykresľuje podnikateľský úspech slovenskej dámy v seniorskom veku, ktorá má stále energie i nápadov na rozdávanie. A zrejme práve tam niekde tkvie tajomstvo jej úspechu.

“Dlhé roky pracovala ako riaditeľka hotelovej akadémie. Teraz šéfuje úspešnému hotelu pod Tatrami. Priznala sa, že svoj sen si začala plniť ako dôchodkyňa, pretože odpočívať len tak doma sa jej ešte nechcelo,” uvádza český portál. Dodáva, že jej dni sú skutočne nabité. V hoteli je denno-denne a skvelé výsledky sa jej darí dosahovať aj vďaka dobrej komunikácii so zamestnancami.

Záchrana historických pamiatok

Hotel pani Holopovej je otvorený od roku 2011 a má výhodnú polohu na kežmarskom námestí v blízkosti gotickej Baziliky a Kežmarského hradu. Na začiatku to však boli len štyri rozpadávajúce sa budovy, ktoré sa dostali do neutešeného stavu napriek tomu, že sú to kultúrne pamiatky a historické skvosty. Jeden z nich kedysi vlastnil známy pernikár Heiden a v druhom zasa býval jeden z najväčších velikánov slovenskej poézie P.O. Hviezdoslav počas štúdia na evanjelickom lýceu.

Premeniť chátrajúce stavby na hotel pomohol šikovný architekt a syn pani Holopovej, ktorý ju vraj urputne presviedčal, že to všetko zvládnu. Prestavba bola podľa portálu značne zložitá: “Na všetko dohliadali pamiatkari, preto to bolo skutočne náročné,” hovorí úspešná hoteliérka. Všetko sa však napokon podarilo a tak sa pani Holopová “už šiesty rok prebúdza skoro ráno a chodí spať neskoro večer.” Dobrý pocit z vykonanej práce a ocenenia však určite stojí za to.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM