Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Dva tigre chovala vo vani…

Zamestnankyňa centra ochrany zvierat berie svoju prácu naozaj osobne a klientov si vodí aj domov. Nebolo by na tom nič zlé, keby to neboli tigre. Dve šelmy si umiestnila rovno do kúpeľne.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Dva tigre chovala vo vani…
7
Galéria
Zdroj: TASR

Susedia v rakúskom Hainburgu museli byť zo zvieracej návštevy u svojej slovenskej susedy skutočne vydesení. Portál Fox5 informuje, že jedného dňa si domov priniesla dve tigrie mláďatá. Hoci nešlo o dospelé jedince, niekto zalarmoval kompetentných pracovníkov, ktorí okamžite zaklopali na dvere slovenskej ošetrovateľky a milovníčky zvierat.

Kam s tigrami? Do vane!

“Rakúski ochranári zvierat dostali upozornenie, že v byte Slovenky v Hainburgu sú dve tigrie mláďatá. Našli ich vo vani pod tepelnou lampou,” píše Fox5. Slovenská majiteľka bytu má 34 rokov a pracuje v centre na ochranu zvierat na Slovensku. Rakúska polícia potvrdila, že šelmy pochádzali odtiaľ.

Žena mala šťastie, že policajti jej neprisúdili žiadny zlý úmysel. “Všetko naznačovalo tomu, že tigre priniesla domov s dobrým zámerom, aby im kontinuálne mohla poskytovať veľmi intenzívnu starostlivosť, ktorú potrebovali,” uvádza portál.

Milovníčka zvierat však podcenila legislatívne rozdiely medzi dvoma krajinami: “Zákony upravujúce chov zvierat v domácom prostredí sú na Slovensku liberálnejšie ako v Rakúsku a žena o tom nevedela,” vysvetľuje Fox5. Každopádne, držanie tigrov v bytovke by zrejme nebolo legálne ani na Slovensku.

Ďalší osud zadržaných mláďat je neistý. Polícia podľa portálu nevedela uviesť, aké sú staré. Rakúski ochranári ich preniesli na veterinárnu kliniku, kde ich vyšetrili a úrady majú teraz rozhodnúť, kam ich umiestnia natrvalo.

Foto: ilustračné

Tigre
7
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM