Svet Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Dvaja lyžiarski inštruktori sa stratili v Japonsku

Aj v ďalekom Japonsku sa dá parádne lyžovať a na tamojších svahoch môžete začuť aj slovenčinu. V tomto príbehu však Slováci vystupovali ako (takmer) obete zimných podmienok.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Dvaja lyžiarski inštruktori sa stratili v Japonsku
Zdroj: TASR

Ak sa už našinci vyberú lyžovať mimo Slovenska, zvyčajne zamieria do rozľahlých a super vybavených stredísk v Rakúsku, Taliansku, či Francúzsku.

Ak im to dovolí rozpočet, zvoliť si môžu aj zjazdovky vo Švajčiarsku a zopár dobrodruhov sa občas vyberie aj Gruzínska. Ale letieť s lyžami cez pol sveta do Japonska by asi napadlo málokomu. Alexander Bazovský (25) a Peter Kučera (39) to urobili. V “krajine vychádzajúceho slnka” sa však dostali do vážnej situácie.

Stratení na Hokkaido

Japonský portál mainichi.jp informuje, že Alexander a Peter sú dvaja slovenskí inštruktori lyžovania, ktorí momentálne žijú a pracujú v lyžiarskom stredisku Sahoro Ski Resort v meste Shintoku na ostrove Hokkaido.

Ide o obľúbené miesto, ktoré sa pýši zárukou výborného snehu a dvadsiatimi zjazdovkami. Vie byť však aj zradné, o čom sa presvedčili dvaja slovenskí profesionáli.

“Bazovský a Kučera sa stratili po tom, ako nešťastným spôsobom zišli zo zjazdovky,” uvádza japonský portál. Dodáva, že naposledy ich videli na vrchole hory zamestnanci lyžiarskeho strediska okolo desiatej hodiny ráno. V ten deň mali voľno. Neskôr už nezdívhali telefóny a nikto nevedel, čo s nimi je.

“Napokon ich na druhý deň našli na severnej strane strediska obyvatelia mesta Minamifurano a postarali sa o nich,” uvádza mainichi.jp.

Čo presne sa Slovákom stalo a za akých okolností ich miestni Japonci našli, portál nepribližuje. Dodáva však, že nemali žiadne zranenia.

Ilustračné foto, TASR

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM