Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Ešte sa len narodil, už ho mama opustila

Je to srdcervúci príbeh a osud na zaplakanie - neplnoletá slovenská matka prišla vo vysokom štádiu tehotenstva do Veľkej Británie. Po narodení syna sa ho okamžite vzdala.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Ešte sa len narodil, už ho mama opustila
Zdroj: Pixabay.com

Život píše rôzne príbehy a pri niektorých je ľahšie hneď prvoplánovo človeka odsúdiť, ako sa snažiť ho pochopiť. Čo prežívala mladá slovenská dievčina, ktorá zostala tehotná v čase, keď ešte sama bola dieťa, nikto presne nevie. Britský portál Care Appointments informuje, že mala zrejme veľmi ťažký osud už na Slovensku, z ktorého sa rozhodla odísť a hľadať lepší život vo Veľkej Británii. Tam chcela zanechať aj svoje novorodené dieťa. Napokon však sudca rozhodol inak.

Prišla v poslednej chvíli

Care Appointments píše, že mladé dievča malo len 17 rokov, keď pricestovalo do anglického mesta Derby, kde žije početná slovenská komunita. V tom čase už bola vo vysokom štádiu tehotenstva, takže je dosť možné, že osud svojho dieťaťa už mala vopred premyslený.

“Svojho novorodeného syna nechala v starostlivosti zdravotných sestier v pôrodnici a opustila ho len tri dni po pôrode,” píše portál. Dodáva, že mladá matka už v zdravotníckom zariadení oznámila, že chce, aby jej dieťa išlo na adopciu vo Veľkej Británii. Ktovie, možno si myslela, že takto mu zabezpečí lepší život, ako by mu vedela poskytnúť sama.

Vráti sa domov

Novopečená matka sa zdravotnému personálu tiež zdôverila, že otehotnela doma na Slovensku proti svojej vôli. Niekto ju vraj znásilnil a to ešte viac umocnilo jej odhodlanie vzdať sa novorodenca.

Lenže nakladanie s budúcnosťou dieťaťa nie je také jednoduché, ako si nedospelá matka predstavuje. Celý prípad sa dostal pred britského sudcu a ten rozhodol úplne inak. “Sudca Bellamy vyriekol verdikt, že novorodenec sa má vrátiť späť na Slovensko a tam o jeho ďalšom osude rozhodnú slovenské súdy,” píše britský portál.

Dôvodnom takéhoto verdiktu je fakt, že dieťa je slovenským občanom a na Slovensku tiež žijú jeho príbuzní. Nedá sa teda vylúčiť, že budú mať záujem sa o opusteného chlapca postarať. Ten sa zatiaľ nachádza v dočasnej starostlivosti mestského úradu v Derby.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM