Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Falošné manželstvo za sladký život na Havaji

Mladá Nikoleta tak veľmi túžila zostať žiť na americkom exotickom ostrove, že neváhala si fingovane vziať za muža miestneho vojaka. Ich podfuk však úrady odhalili.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Falošné manželstvo za sladký život na Havaji
Zdroj: TASR

Väčšinou to býva presne naopak – mladé a naivné Slovenky z veľmi chudobných pomerov podvodne vylákajú do Veľkej Británie, aby ich tam predali ako falošné nevesty pre Pakistancov, či mužov iných národností, ktorým vypršali víza. Sobášom s občiankou EÚ získajú právo na pobyt. Lenže v tomto prípade to bola Slovenka Nikoleta Perinová (24), ktorá potrebovala získať zelenú kartu, aby mohla zostať žiť na území USA. O prípade píše havajský portál Hawaiinewsnow­.com.

Bez sexu

“Slovenská občianka Nikoleta Perinová bola zadržaná minulý týždeň pre manželstvo s vojakom Emanuelom Casasom s cieľom podkopať imigračné zákony,” píše Hawaiinewsnow­.com. Obaja sa priznali, že ich zväzok z októbra 2015 bol podvod.

“Perinová pod prísahou vypovedala, že nikdy spolu nežili, nemali sex a ona má romantický vzťah s iným mužom,” uvádza portál. Približuje tiež, že mladá Slovenka je amatérska kulturistka s viacerými oceneniami a v USA žila na pracovné víza. Tie jej však vypršali a hrozil jej návrat domov.

Jedinou nádejou, ako si rýchlo zabezpečiť možnosť zostať na exotickom Havaji, ktorý je štátom USA, bola práve fingovaná svadba s Američanom. Kamarátka jej preto dohodila stretnutie s Emanuelom Casasom, ktorý bol ako vojak pridelený na miestnu základňu. V kaviarni ho požiadala, či by si ju vzal. Za sobáš mu ponúkla peniaze a bližšie nešpecifikované vojenské výhody.

Bezpečnostné riziko

Američania sú však na podobné prípady mimoriadne ostražití a odhalili aj podvodné manželstvo Perinovej s Casasom. Vojak sa už postavil pred vojenský súd a vyfasoval trest 14 dní nútených prác. Slovenka je zatiaľ na slobode na kauciu. Je monitorovaná a čaká na svoj súdny proces, ktorý sa má začať na budúci mesiac.

Portál cituje advokáta Garyho Singha, ktorý sa podobnými prípadmi zaoberá. Tvrdí, že falošné manželstvá sú obzvlášť problematické, pretože komplikujú situáciu medzinárodným párom, ktorí sa naozaj vzali z lásky a jeden z nich potrebuje zelenú kartu, aby mohli žiť spolu.

Podľa Singha predstavovalo manželstvo Perinovej a Casasa aj bezpečnostné riziko, pretože Slovenka mala ako manželka vojaka prístup na základňu. Jej ďalší osud má teraz v rukách sudca.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM