Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Fanúšikov posielajú na opekačku

Celosvetová pozornosť športových a najmä hokejových fanúšikov sa v tieto dni upiera na slovenské mestá, ktoré hostia hokejový šampionát. Mnohé weby prichádzajú aj s netradičnými radami, ako stráviť voľný čas mimo zápasov.

Zdroj: Dnes24.sk

Počas majstrovstiev sveta v hokeji zavítali do Bratislavy a do Košíc tisíce zahraničných návštevníkov, ktorí chcú podporiť svoje národné tímy priamo na štadiónoch. Takýto výlet nebýva záležitosť na jeden deň a mnohí ho chcú využiť aj na spoznanie miestnych atrakcií a pamiatok. Americký portál The Epoch Times prináša zoznam najlepších aktivít, ktoré sa dajú pomedzi zápasy robiť v Bratislave.

Taxikári zatiaľ neokrádajú

“Bratislava nie je pre väčšinu ľudí tou najvychytenejšou európskou destináciou, ale návštevníci tu môžu robiť veľa zaujímavých aktivít,” uvádza The Epoch Times. Na slovenskom hlavnom meste oceňuje, že nie je veľké a tak sa dá pohodlne po ňom presúvať aj peši alebo na MHD.

V článku sa spomína aj možnosť vziať si taxík a je určite príjemné čítať, že zatiaľ sa neobjavila kritika na zlodejských taxikárov, ktorí si od cudzincov vedia vypýtať desiatky eur aj za jazdy v rámci širšieho centra mesta: “Taxíky v Bratislave sú veľmi lacné. Za cestu po meste zaplatíte od päť do desať eur… môžete využiť aj Uber,” píše americký portál.

Choďte do prírody

Portál ponúka desať tipov, kam sa v Bratislave vybrať a zažiť niečo zaujímavé. Mnohé z nich sú spojené so zážitkom z prírodného prostredia, čo americkí novinári otvorene obdivujú. Vyzdvihujú napríklad nákupné centrum na Trnavskom mýte, ktoré na streche ponúka návštevníkom záhradu, v ktorej môžu relaxovať a užívať si slnko.

Hokej Slovensko: viac aktuálnych správ z hokeja

Špeciálne upozorňujú aj na piváreň v blízkosti Medickej záhrady, kde si možno posedieť pod stromami. Za absolútnu “povinnú jazdu” označujú zážitok z prechádzky popri Dunaji: “Navštíviť Bratislavu a nevidieť Dunaj? To sa nedá! Prechádzať sa popri jednej z najväčších európskych riek za teplého jarného počasia je skutočne veľmi príjemný zážitok.” Osobitne odporúčajú spojiť prechádzku s posedením v kaviarňach známeho nákupného centra pri Dunaji.

Choďte opekať!

Bratislavskí hasiči sa zrejme nepotešia jedného z odporúčaní The Epoch Times, ktoré posiela zahraničných hokejových fanúšikov do bratislavských lesov na opekačku: “Ak máte chuť na niečo jednoduché v spojení s prírodou, choďte do lesov nad Peknou cestou. Zoberte si aj papiere na rozloženie ohňa, jedlo a nápoje,” píše portál. Pridáva aj podrobný popis, ako sa na miesto dá dostať električkou. “V lese určite nájdete nejaké táboriská, alebo si môžete urobiť vlastné a opiecť si špekáčku ako miestni. Len nezabudnite oheň pred odchodom poriadne uhasiť,” dodáva portál.

A s prírodou sú späté aj ďalšie odporúčania: “Ak hľadáte divočinu, nemusíte chodiť ďaleko. Bratislava je obkolesená karpatskými lesmi a poskytuje množstvo príležitostí na turistiku. Zamieriť môžete k televíznej veži Kamzík… ak vyhladnete, na jej vrchole sa nachádza aj štýlová reštaurácia,” píše The Epoch Times a športových fanúšikov posiela aj do strediska vodných športov v Čunove.

“Či už váš národný hokejový tím prepíše na Slovensku históriu, alebo nie, verím, že v Bratislave si užijete príjemný pobyt a odnesiete si odtiaľ množstvo krásnych spomienok,” uzatvára článok The Epoch Times.

Foto: ilustračné

Fanúšikovia počas majstrovstiev sveta
54
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM