Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Futbalová romantika, aká sa len tak nevidí

Láska víťazí - dojímajú sa belgické médiá nad romantickým gestom, akým Ľubo požiadal o ruku svoju vyvolenú Petru priamo na futbalovom ihrisku.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Futbalová romantika, aká sa len tak nevidí
Zdroj: Facebook

Muži väčšinou nezvyknú byť veľkými romantikmi a ženy zasa málokedy rozumejú futbalu. V príbehu Ľubomíra Vajdečku (26) a Petry Lepáčkovej (20) však tieto zažité stereotypy neplatia.

Obaja sa futbalu aktívne venujú – on ako futbalista a ona ako čiarová rozhodkyňa. Nedávno Ľubo vystrúhal svojej Peťke také romantické gesto, na aké nezabudne do smrti. Všimol si ho aj belgický portál 7sur7.be.

Vezmeš si ma?

“To tu ešte nebolo! Počas zápasu medzi Nižnou a Chlebnicami (piata slovenská liga) požiadal Ľubomír Vajdečka o ruku Petru Lepáčkovú,” píše belgický portál. Trochu nepresne ďalej uvádza, že “nesmierne dojatá dievčina povedala áno pred 400 ľuďmi.”

Slovenský denník Nový čas totiž uvádza presnejšiu verziu romantického gesta – Ľubo si pokľakol pred nič netušiacu Petru ešte pred začiatkom zápasu, vyznal jej lásku a spýtal sa jej, či si ho vezme. Ona však bola taká prekvapená, že ju len zaliali slzy šťastia a nedokázala zo seba dostať nič viac, iba nejasné ehm…

Všetko však dobre dopadlo a svadba by mala byť do roka. Čoskoro nevesta neskôr pre Nový čas priznala, že takéto veľké prekvapenie od svojho milého vôbec nečakala. Nikdy sa vraj ani slovkom nezmienil, že chystá takéto romantické požiadanie o ruku.

Žena snov

“Nevieme, či táto výnimočná scéna priniesla Vajdečkovi a jeho tímu z Nižnej šťastie. Môžeme len povedať, že láska vždy víťazí,” píšu Belgičania. Výsledok zápasu je však na Slovensku známy. Ľubo a jeho spoluhráči napokon oslavovali víťazstvo nad Chlebnicami 3:1.

Krásnu snúbenicu, ktorá sa ešte k tomu venuje futbalu, mu určite závidia mnohí muži. On sám priznal, že Peťka je jeho vysnívaná žena, lebo miluje futbal a dá si s ním po zápase aj pivo. Ona má zasa výhodu, že svojmu drahému môže udeliť červenú kartu, hoci len na ihrisku. Aj keď zatiaľ sa to vraj ešte nestalo.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM