Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Hamšík je futbalový génius a slovenský talizman!

Strelil viac gólov ako Diego Maradona a európska futbalová špička sa mu klania – slovenský futbalista Marek Hamšík je legenda aj v zahraničí.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Hamšík je futbalový génius a slovenský talizman!
Zdroj: TASR

Slovenský stredopoliar je v životnej forme a užíva si chválu, ktorá sa na neho sype z každej strany. Bývalý slovenský reprezentant Stanislav Varga, ktorý dlho v Škótsku hrával, ho označil za najväčšiu hrozbu pre škótsky tím ešte pred utorkovým kvalifikačným zápasom na MS 2018 so Slovenskom v Trnave, ktorý napokon skončil víťazstvom našich (3:0). Článok, ktorý hneď v titulku označuje Hamšíka za génia, priniesol britský portál Dailyrecord.co­.uk.

Žijúca legenda

Ak je Diego Maradona žijúca futbalová legenda, potom na tento titul právom ašpiruje aj slovenský stredopoliar, rodák z Banskej Bystrice, Marek Hamšík. V septembrovom zápase medzi US Palermo a SSC Neapol totiž prekonal Maradonov rekord v počte ligových gólov. Dal ich už 82. Tým sa dostal na tretie miesto v historickej tabuľke najlepších hráčov svojho klubu.

“Keď porazíte Maradonov rekord, musíte byť naozaj výnimočný… Marek Hamšík je génius,” píše Dailyrecord.co.uk.

Cituje tiež slová Stana Vargu. “Slovensko má veľa dobrých futbalistov, ale Hamšík je najlepší,” hovorí Varga. Portál označuje reprezentačného stredopoliara za slovenský talizman, na ktorý si všetci súperi musia dávať pozor.

Zdroj: TASR

Najlepší v Európe

„Je to krásne! Som veľmi rád, že som sa dostal pred takého velikána, akým bol Diego. Ani vo sne by mi nenapadlo, že ako stredopoliar budem mať na konte viac gólov ako legenda Neapola. V tejto chvíľke je ale najdôležitejšie to, že sme v Palerme získali tri body,“ napísal Hamšík na svoju oficiálnu webstránku. Klubový strelecký rekord drží Attila Sallustro, ktorý strelil 106 gólov a hneď za ním je Antinio Vojak s počtom gólov 102.

Na Hamšíkovu adresu sa obdivne vyjadril aj bývalý taliansky futbalista Massimo Abrosini. Podľa neho patrí medzi najlepších futbalistov na starom kontinente a to napriek tomu, že už nie je najmladší.

„Aj vo svojom veku každým rokom pridáva do svojho repertoáru niečo navyše, čím potvrdzuje svoju mimoriadnu vytrvalosť a vysokú profesionalitu,“ hovorí bývalý stredopoliar AC Miláno.

Hamšík reagoval aj na Vladimíra Weissa obvineného zo šoférovania pod vplyvom alkoholu, pre ktorý ho tréner Kozák vylúčil z dvoch zápasov.

“Bohužiaľ, stalo sa, čo sa stalo, nechcel by som to nejako rozoberať. Hádam sa všetko dá do poriadku. Rád by som ho videl späť,” vyhlásil Hamšík pre novinárov.

Marek Hamšík
10
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM