TOS Svet Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Hanba, katastrofa, Lech na nepoznanie! Poliaci sú v ŠOKU z výhry Trnavy

Poľské médiá nenechali nitku suchú na hráčoch Lech Poznaň po prehre v Trnave. Prečo tam Spartakovcov všetci tak podceňovali?!

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Hanba, katastrofa, Lech na nepoznanie! Poliaci sú v ŠOKU z výhry Trnavy
Zdroj: Instagram.com/spartak_sk

„Hanba, katastrofa! Obrovská tragédia Lechu v Trnave,“ píše poľský server Przegladsporto­wy.onet.pl k včerajšiemu zápasu medzi Spartakom Trnava a Lech Poznaň, v ktorom domáci vyhrali 3:1 a vyradili Poliakov z ďalších bojov o skupinovú fázu Konferenčnej ligy.

V Poľsku sa nepresadili

Tento server pripomína, že práve tomuto klubu sa v Poľsku dávali najväčšie šance v rámci európskych súťaží. Všetci verili, že postúpi ďalej bez väčších problémov. Prečo to podceňovanie Trnavy?

„Martin Bukata, Martin Mikovič, Martin Sulek, Roman Procházka, Filip Bainović, Samuel Štefánik či Erik Daniel. To všetko sú hráči, ktorí sa v poľskej lige nepresadili,“ vysvetľuje Przegladsporto­wy.onet.pl.

Priepastné rozdiely v platoch

Ani ďalší poľský server Sport TVP svojich nešetrí.

„Zárobky hráčov Spartaka a Lechu delí obrovská priepasť, no hrali futbal na podobnej úrovni.“

Naopak, smerom k Trnave sa v kontraste s predzápasovým podceňovaním objavili v Poľsku pochvalné slová a v úžase sú Poliaci najmä z postupového gólu, ktorý nožničkami strelil trnavský stopér Lukáš Štetina. „Ako to urobil? Treba uznať, že to bola veľká nádhera,“ poznamenal Sport TVP.

Článok pokračuje pod videom.

Čo stvárala legenda?

Mimochodom, niektoré tamojšie osobnosti zo sveta futbalu spochybňovali to, či mal tento gól platiť, keďže mu podľa nich predchádzal ofsajd. Na keby sa však nehrá a treba povedať, že poľské média preberajú tento zápas naozaj dopodrobna a riešia všetko okolo neho.

Všímajú si napríklad aj správanie slovenskej futbalovej legendy. „Martin Škrtel nepotlačil emócie, keď Trnava vyradila Lech. Videá s bývalým reprezentantom Slovenska už kolujú po internete,“ uvádza server Sportowe fakty na margo Škrteľa, ktorý počas zápasu vystriedal fanúšikovský kotol a VIP lóžu.

FOTO: FC Spartak Trnava - Lech Poznaň
7
Galéria
Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM