Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Hlúpa otázka pre Čaputovú vyvoláva rozpaky

Šaty a prezliekanie prezidentky Zuzany Čaputovej zaujímajú niektorých novinárov viac, ako reálna politika, ktorú na stretnutí v Bruseli riešila. Vzniknutú trápnu situáciu si všímajú médiá.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Hlúpa otázka pre Čaputovú vyvoláva rozpaky
30
Galéria
Zdroj: TASR

O rôznych šatách novozvolenej hlavy štátu sa diskutuje neustále od okamihu jej zvolenia do funkcie. Počas inaugurácie to bolo ešte v poriadku, veď blankytne modré šaty z dielne slovenského návrhára v sebe niesli aj peknú symboliku najväčšej slovenskej rieky Dunaj. Ale riešiť aj naďalej pri každej príležitosti, čo má prezidentka oblečené, už začína byť trápne. Veď pri mužoch – politikoch nikto nerieši, aký majú práve oblek.

Máte trému?

Zuzana Čaputová odcestovala na prvú zahraničnú cestu do Bruselu. Stretla sa s belgickým kráľom i najvyššími predstaviteľmi Európskej únie. Po rokovaní s predsedom Európskej komisie Jeanom Claudom Junckerom sa jej počas tlačovej konferencie slovenský novinár spýtal otázku, o ktorej samostatne informuje aj európsky portál euronews.com.

“Cítili ste sa na rokovaniach ako ryba vo vode, alebo ste mali aj trému? A všimol som si, že máte dnes už tretie šaty, čo vám závidím, ale nebolo to prezliekanie trochu únavne?” Prezidentka Čaputová reagovala s úsmevom a korigovala novinára, že má iba druhé šaty.

“Po stretnutí s kráľom som sa prezliekla na ďalšie stretnutia. Ľudsky vám poviem, že ma bolí zub a je mi mimoriadne teplo, ako dnes asi všetkým. Je to však pre mňa významný deň, plný mimoriadne silných a inšpirujúcich stretnutí. Bolo veľmi vzácne môcť konzultovať mnoho otázok s lídrami, s ktorými som sa pred nemala možnosť stretnúť. Cítim sa preto veľmi dobre a obohatená,” odpovedala slovenská hlava štátu.

Ako neprimeraný záujem o prezliekanie slovenskej prezidentky to zjavne vyhodnotil aj predseda Európskej komisie, ktorý je okrem iného známy svojim ironickým humorom. “Hoci otázka nesmerovala na neho, utrúsil aj on krátku reakciu,” píše euronews.com. “Len aby sa vedelo, ja mám dnes oblečenú už tretiu košeľu,” zareagoval Juncker, čím rozosmial prítomných hostí.

Prezidentka Čaputová v Bruseli
30
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM