Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Hlúpy pytliak sa sám usvedčil

Neznámy páchateľ zastrelil pri Nových Zámkoch takmer 80 kusov srnčej zveri. Na celej záležitosti je najviac zarážajúce, že sa vôbec nenamáhal zahladiť stopy svojho činu.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU:  Hlúpy pytliak sa sám usvedčil
5
Galéria

Pytliactvo nie je, bohužiaľ, mimoriadne vzácny trestný čin na Slovensku. Ale uloviť desiatky sŕn a pohodiť ich zvyšky len tak voľne popri ceste je skutočne silná káva.

Podľa polície v Nových Zámkoch, ktorá tento trestný čin vyšetruje, je to prípad, ktorý naháňa zimomriavky a hovorí o zverstve na zvieratách.

Otrasný nález

Tému prevzal aj český portál idnes.cz. Odvoláva sa na správu, ktorú slovenská polícia zavesila na sociálnu sieť: “Predseda poľovného revíru v Mojzesove našiel pri pravidelnej pochôdzke vedľa cesty voľne pohodené zvieracie pozostatky. Celkom išlo o 316 kusov končatín výlučne srnčej zveri, teda končatiny zo 79 zvierat.”

Priložené fotky odrezaných srnčích nôh sú naozaj znepokojivé a výstižne ilustrujú množstvo zveri, ktoré neznámy páchateľ musel zastreliť.

Na celom prípade je zarážajúce, prečo dotyčný strelec tieto pozostatky nezakopal, alebo neodviezol do kafilérie, ako to bežne poľovníci robia. Aj preto vznikajú úvahy, že to s najväčšou pravdepodobnosťou musel byť pytliak.

“Isté je, že to nebol nikto domáci, kto by legálne také množstvo zvierat ulovil. Poľovníci v tomto revíri totiž môžu uloviť od mája do decembra len 16 kusov srnčej zveri,” cituje český portál slovenskú policajnú správu.

Dodáva, že páchateľ môže byť obvinený z trestného činu neoprávneného nakladania s biologickým odpadom, za čo mu hrozia až dva roky za mrežami.

V polovnom revíri v okrese Nové Zámky sa našli stovky zvieracích končatín
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM