Hokej Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Kanaďania komentujú slovenských hokejových fanúšikov

Bol to úžasný hokej, aj keď sme prehrali - zhodovali sa mnohí komentátori i diváci slovensko - kanadského duelu na svetovom šampionáte. Pobúrení fanúšikovia sa však zachovali neúctivo.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Kanaďania komentujú slovenských hokejových fanúšikov
37
Galéria
Zdroj: TASR

Trpkú prehru s Kanadou (5:6) v pondelok večer v košickej Steel Aréne nedokázala časť prítomných slovenských fanúšikov prijať v športovom duchu. Počas záverečnej hymny víťaza poburujúco pískali a bučali. Ľadovú plochu tiež zahádzali rôznymi predmetmi, ktoré na štadióne nemali čo robiť – či už to boli poháre alebo fľaše. Na toto správanie už zareagovali aj samotní kanadskí hráči.

Slováci sú emotívni

Kanaďania sa v súvislosti s bučaním slovenských fanúšikov počas hrania ich hymny v košickej Steel Arene vyjadrili pre kanadský portál DailyHive. “Vždy keď hráte proti domácemu tímu, tak to bude trochu nepriateľská atmosféra. Najmä ak ide o takých emotívnych vášnivých fanúšikov ako sú Slováci,” cituje portál slová kouča kanadského tímu Alaina Vigneaulta.

Je zrejmé, že Kanaďania sa dokázali povzniesť nad celý incident: “Slováci hrajú dobrý hokej, takže sme sa museli naozaj snažiť a bolo to pre nás veľké víťazstvo…. Brali sme ten zápas vážne, pretože sme očakávali nepriateľské prostredie… Na ľade bolo veľa emócií na oboch stranách, ale napokon sme to boli my, kto vyhral a o tom tento šport je,” dodal Vigneaulta.

Hokej Slovensko: viac aktuálnych správ z hokeja

Prepáčte, mrzí nás to

Predseda organizačného výboru šampionátu Igor Nemeček označil takéto neúctivé správanie slovenských fanúšikov za totálne neakceptovateľné. Hneď ráno sa Kanaďanom písomne ospravedlnil s tým, že pískanie počas hymny sa nemôže tolerovať v žiadnej krajine. Zároveň dúfa, že sa podobné incidenty už počas šampionátu nezopakujú.

Slovenská polícia zároveň rieši, ako sa na štadión dostali zakázané predmety, ktoré môžu ohroziť bezpečnosť divákov i hráčov, ak sa hádžu na ľadovú plochu. Niektorých divokých fanúšikov si už policajti aj predvolali.

DailyHive uvádza, že Kanaďania zatiaľ nepredviedli na Slovensku oslňujúci výkon. Zápas s Fínskom prehrali 3:1 a so Slovenskom mali “viac viac problémov ako sa očakávalo.” Naopak, s Veľkou Britániou to bolo ľahké (8:0), ale treba brať do úvahy, že Briti sa na svetové majstrovstvá v hokeji vrátili po dlhej pauze od roku 1994.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM