Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Kauza spievajúceho domu valcuje internet

Správa o zadržaní bláznivej majiteľky domu v Štúrove, ktorá neuveriteľných 16 rokov terorizuje svojich susedov nahlas pustenou áriou La Traviata, zaujala aj médiá v Austrálii.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Kauza spievajúceho domu valcuje internet
Zdroj: Dnes24.sk

Je to neuveriteľný príbeh z každého uhla pohľadu – ako sa niekto môže tak zblázniť, že 16 rokov púšťa z reproduktorov na celú ulicu vrieskajúcu opernú áriu, ako to susedia dokážu tak dlho znášať a ako je v právnom štáte možné, že vyšinutú majiteľku “spievajúceho domu” zadržala polícia až teraz. Nečudo, že táto neuveriteľná kauza upútala pozornosť zahraničných médií po celom svete.

Konečne za mrežami

“Žena zo Slovenska hrala operu non-stop 16 rokov,” píše v titulku austrálsky portál Sbsnews. Pripomína, že majiteľka spievajúceho domu sa volá Eva a po celé roky týrala susedov vyhrávaním Verdiho opery La Traviata v podaní Placida Dominga.

Nikto si s ňou nedokázal dať rady. Zúfalí susedia sa obracali na políciu a všetky dostupné úrady, ale márne. S Evou nepohol dokonca ani rozsudok Najvyššieho súdu. Ľudia na Kossuthovej ulici v Štúrove už vyčerpali všetky možnosti a strácali vieru v právny štát.

Napokon sa však dočkali. “Evu zo Štúrova polícia zadržala a obvinila z nebezpečného prenasledovania,” uvádza Sbsnews. Aj keď je to nepochybne pre celú ulicu úžasná správa, trápenie miestnych ľudí sa neskončilo.

Vyhráva ďalej

Je to ako čistá nočná mora – spievajúci dom vyhráva ďalej, aj keď jeho majiteľka je už vo väzbe. Eva má totiž reproduktory s La Traviatou nastavené automaticky, aby sa spustili hneď ráno o 6:00, keď sa skončí nočný kľud. Polícia vraj momentálne hľadá zákonný spôsob, ako obťažujúcu hudbu konečne vypnúť.

Téme sa venuje aj ruský portál Sputniknews. Pripomína, ako celá kauza vlastne vypukla: “Podľa miestnych médií žena začala pôvodne púšťať hudbu, aby prehlušila štekajúceho psa u susedov. Napokon však s tým pokračovala ďalších 16 rokov.” Ak Evu uznajú za vinnú, môže skončiť za mrežami až na tri roky. Podľa jej správania by jej však zrejme viac prospel pobyt v psychiatrickej liečebni.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM