Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Keď je Mikuláš zlodej a čert neviniatko

Bizarnú lúpež u 91-ročnej babičky si s trochou čierneho humoru všímajú aj zahraničné portály. Dôchodkyňa doplatila na svoju dobrotu a okradli ju falošní vinšovníci.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Keď je Mikuláš zlodej a čert neviniatko
Zdroj: pixabay.com

Je to smutný príbeh, aký sa často nestáva. Traja lupiči zneužili nielen naivnú dôchodkyňu ale aj symboly Mikuláša, čerta a anjela, ktorí chodia po uliciach a príbytkoch 6. decembra.

V takomto prestrojení si ľahko získali dôveru dobromyseľnej starej pani a okradli ju o hotovosť a šperky. O prípade píše aj francúzsky portál Ouest France.

Svet je naruby

“Na Slovensku bol Mikuláš … zlodejom,” začína svoj článok francúzsky portál. S trochou irónie dodáva, že niektorí Mikulášovia skrátka nie sú ako z rozprávky. “Na Slovensku zatkli jedného muža prezlečeného za známeho bradáča v červenom kožuchu zo Severného pólu, spolu s anjelom a čertom, pretože ukradli 91-ročnej žene peniaze a šperky,” píše Ouest France.

Traja zlodeji zazvonili v Skalici dôchodkyni pri dverách a chceli jej vinšovať. Boli o to viac presvedčiví, že mali so sebou aj trojročné dieťa. Zrejme to nebola náhoda, pretože ho využili, aby odpútali starkej pozornosť.

“Milá pani im dala päť eur a Mikuláš ju následne poprosil, či by nemohla priniesť malému čaj. Keď bola otočená chrbtom, anjel jej uchmatol pod krídlo 45 eur a šperky,” opisuje krádež portál. Podľa slovenských médií mali zlaté šperky hodnotu viac ako 380 eur.

Súrodenecké trio

Našťastie si podivnú návštevu všimla suseda a hneď tušila niečo nekalé. Zavolala policajtov a tí zadržali troch kmínov ešte priamo v babičkinom dome. Ukázalo sa, že všetci traja sú súrodenci.

Muž mal 29 rokov a spolu so svojou o osem rokov mladšou sestrou už boli v minulosti odsúdení. Mali toľko drzosti, že starkú okradli v podmienke. “Pruhované pyžamo” ich teda tentokrát zrejme neminie.

Ich mladšia 19-ročná sestra prezlečená za čerta zrejme kradla prvýkrát, alebo ju aspoň doteraz nechytili. Ouest France s trochou čierneho humoru komentuje, že zatiaľ čo tento Mikuláš a anjel už v minulosti boli odsúdení, podarený čert mal register trestov čistý.

Ilustračné foto

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM