Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Keď sa zlodej zľakne, aj zaplatí

Čech doplatil na svoju dôverčivosť, keď chcel predať motorku slovenskému záujemcovi. Nádejný kupec sa chcel na nej iba previezť, ale zrazu pridal plyn a už ho nebolo.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Keď sa zlodej zľakne, aj zaplatí
Zdroj: TASR

Keď si chce človek kúpiť auto alebo motorku, je normálne, že si chce vozidlo vyskúšať a previezť sa. Väčšina ľudí takúto situáciu nezneužije, ale nedá sa to povedať o každom. Český portál idnes.cz opisuje krádež terénnej motorky Honda, s ktorou českému majiteľovi utiekol slovenský záujemca o kúpu. Policajti ho napokon chytili a on na nich vyrukoval s naozaj zaujímavým vysvetlením.

Zneužil dôveru

Slovenský záujemca o kúpu Hondy si prišiel stroj obzrieť k majiteľovi domov spolu s manželkou a dieťaťom. Možno aj pohľad na celú mladú rodinku utvrdila predávajúceho v tom, že ide o seriózneho človeka. „Keď si muž stroj dôkladne prezrel a dokonca sa na ňom aj previezol, povedal, že si ide obzrieť ešte jednu motorku a do hodiny dá predávajúcemu vedieť,“ píše idnes.cz.

Popoludní sa Slovák skutočne vrátil a pred definitívnym rozhodnutím sa chcel ešte raz previezť. „Predávajúci ho v dobrej viere nechal previezť sa po ulici. Muž však zrazu pridal plyn a začal sa vzďaľovať smerom k dedine Strání. Viac sa už nevrátil,“ uvádza portál.

Smiešne vysvetlenie

Policajti okamžite začali po Slovákovi pátrať a v spolupráci so slovenskými kolegami sa im to aj podarilo. Okradnutý majiteľ motorky za takmer 60-tisíc českých korún totiž dokázal veľmi dobre popísať zlodeja i jeho auto, na ktorom prišiel.

Slovák po zadržaní uviedol veľmi zaujímavé zdôvodnenie. Vraj si motorku naozaj chcel kúpiť, ale váhal, pretože nebola úplne v poriadku. Jeho útek vraj nebol pokusom o krádež, ale snažil sa len zahriať motor a previezť sa po hlavnej ceste.

Tam mu údajne opätovne zlyhal motor a tak sa nahneval. „Aj keď mal motorku požičanú len na dobré slovo majiteľa, nechal ju vraj len tak ležať v priekope a odišiel aj so ženou domov… predpokladal, že si majiteľ po ňu príde,“ uvádza idnes.cz.

Nikoho asi neprekvapí, že odhodená motorka sa v priekope nenašla a Slovák tak čelí obvineniu z krádeže, za čo môže dostať až päť rokov. Toho zrejme vyplašilo a tak sa pohotovo ponúkol, že aj keď podľa vlastných slov motorku neukradol, zaplatí majiteľovi vzniknutú škodu.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM