Futbal Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Kozáka nahradí Čech Hapal

Slovenskú futbalovú reprezentáciu povedie v zápase proti Čechom nový český tréner Pavel Hapal. Na Slovensku už v minulosti úspešne pôsobil s reprezentáciou do 21 rokov.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Kozáka nahradí Čech Hapal
Zdroj: TASR

Len pred pár dňami rezignoval na funkciu trénera futbalovej reprezentácie Ján Kozák za pomerne emotívnych okolností. Dôvodom bol nočných žúr niekoľkých hráčov, ktorí tým pádom porušili životosprávu a Ján Kozák to vzal osobne. Vyhlásil, že sa cítil, akoby ho opľuli. Prezident slovenského futbalového zväzu Ján Kováčik už oznámil meno jeho nástupcu. O téme píše aj český portál idnes.cz.

Žiadny nováčik

„Hapal (49) sa vracia do známeho prostredia, keďže do tohtoročného marca viedol tri roky slovenskú reprezentačnú dvadsaťjednotku,“ píše idnes.cz. Portál zároveň toto obdobie priraďuje medzi najväčšie profesionálne úspechy nového trénera slovenskej reprezentácie – so slovenskou repre do 21 rokov postúpil na Euro 2017.

Okrem toho sa Pavel Hapal môže pochváliť, že v minulosti ako tréner získal ligový titul so Žilinou (2010), či postup do Ligy majstrov (2010). Idnes.cz píše, že doteraz pôsobil v Sparte. „Tam mu angažmán príliš nevyšiel. Po dvoch zápasoch novej sezóny ho odvolali. Na ďalšie pôsobenie čakal dva a pol mesiaca.“

Je dobrý, chceme ho

Šéf slovenského futbalového zväzu verí, že Hapala je dobrou voľbou. „Predchádzajúca spolupráca s Pavlom Hapalom je hlavným dôvodom, prečo sme si ho vybrali… bola to veľmi úspešná spolupráca, aj čo sa týka výsledkov. Samozrejme, dôležité boli aj ďalšie vlastnosti a kvality nového trénera,“ cituje portál Jána Kováčika po mimoriadnej tlačovke.

Dodal, že rozhodovanie o Hapalovi nebolo ťažké. Jeho angažovanie schválilo deväť z desiatich členov výkonného výboru. Dostane zmluvu do konca kalendárneho roka 2019 na kvalifikáciu na majstrovstvá Európy 2020. Ak sa slovenskému tímu pod jeho vedením podarí postúpiť, dostane zmluvu aj na Euro.

Prvým Hapalovým zápasom v novej úlohe bude stretnutie Ligy národov v Trnave proti Ukrajine 16. novembra. O tri dni neskôr sa Slovensko predstaví v Prahe proti Česku. Slovenské družstvo tak proti českému protivníkovi povedie práve Čech.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM