Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Legenda Jágr si volá slovenskú záchranu

Hokejová hviezda svetovej veľkosti Jaromír Jágr si do svojho vlastného hokejového klubu povolal slovenského brankára Godlu. Vraj sa im nedarí a potrebujú pomoc. Dá sa to odmietnuť?

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Legenda Jágr si volá slovenskú záchranu
7
Galéria
Zdroj: TASR

Keď sa ozve legenda, kdekomu zmäknú kolená. Inak to nebolo ani pri slovenskom hokejovom brankárovi Denisovi Godlovi, ktorého prekvapil telefonát od Jaromíra Jágra. Detailne ho popísal českému portálu idnes.cz. Keď zdvihol hovor, ozval sa z neho známy hlas: “Si pripravený? Začali sme zle a potrebujeme pomoc,” povedal Godlovi Jaromír Jágr, ktorý hrá ako útočník vo svojom klube Rytíři Kladno.

Idem do toho!

Náročnú výzvu mladý slovenský reprezentant prijal. Denis Godla sa tento zúčastnil aj na majstrovstvách sveta v hokeji. “Snáď pomôžem Kladno naštartovať. Neviem, či mám byť rovno záchranca, pretože brankár aj tak nemá na výber. Musí vyhrávať,” cituje jeho slová idnes.cz.

Podľa českého portálu sa mu zatiaľ veľmi nedarí a na zázraky to nevyzerá. “Extraligový nováčik zatiaľ tápe. Zo štyroch zápasov vybojoval jediný bod… Kladno je predposledné, horší zostáva iba Zlín.” Pre Godlu to však zjavne je aj otázka rešpektu k legende: “Keď vám zavolá Jágr, treba si ho vypočuť s pokorou a rešpektom. Nie že by som na to kvôli nemu okamžite prikývol, ale bol to plus. Je to osobnosť a pozná ho celý svet,” cituje portál hokejistove slová.

Jágr si pomáha Slovákmi

Godla nie je jediná slovenská posila Jágrovho klubu. Za Kladno hrá aj Slovák Martin Réway, s ktorým v roku 2015 získal Godla bronz na juniorskom šampionáte. “Martin mi zavolal, Kladno chválil, že tu hrajú bojovníci,” cituje portál Godlove slová. Zároveň ho prezentuje ako mladý slovenský talent.

Hokej Slovensko: viac aktuálnych správ z hokeja

Pripomína, že sa ukázal aj na tohtoročnom šampionáte, aj keď až vo chvíli, keď už Slováci vedeli, že nepostúpia do štvrťfinále. Pomohol však k výhram nad Veľkou Britániou a Dánskom.

“Štyri roky pôsobil vo Fínsku, z druhej ligy sa vypracoval do najvyššej, minulú sezónu za KalPu odchytal 49 zápasov. Ešte pred tým si v štyroch dueloch vyskúšal KHL za Slovan,” vymenováva idnes.cz. jeho ďalšie míľniky. Godla priznáva, že domáca slovenská liga pre neho neprichádza do úvahy, pretože sa chce kariérne posúvať. Preto uvažuje, že sa po Kladne ešte môže vrátiť aj do Ruska.

Foto: ilustračné

Jaromír Jágr nastúpil za prvoligové Kladno
7
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM