Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Len 15-ročné dievča zdrogovali, nakazili, zneužili a poslali na potrat

Traja Slováci v britskom meste Gravesend skončili vo väzení za otrasný prípad zneužitia mladého dievčaťa, ktorému zničili život

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Len 15-ročné dievča zdrogovali, nakazili, zneužili a poslali na potrat
Zdroj: internet

Je až neuveriteľné, ako mohli Belo, Peter a Alex tak bezohľadne ublížiť dievčaťu, ktoré bolo ešte dieťaťom, keď ho náhodou stretli na ulici. Vedome z nej urobili chorú narkomanku a poslúžila im aj ako sexuálna hračka, až napokon vo svojom mladom veku otehotnela. Otrasný prípad opísal portál britského denníka Kent Online.

Osudová náhoda

Britský súd poslal Bela Laczka (23) a Petra Jarošinca (27) za mreže na šesť rokov. Ich mladší komplic Alex Kroka (21) sa na slobodu nedostane dva roky. To sú tresty za zničený život mladej dievčiny, ktorej meno ani národnosť súd nezverejnil. Traja muži sú však Slováci dlhodobo žijúci v Anglicku.

“Mladé dievča stretli pod hodinami v centre mesta v roku 2014 tesne pred jej pätnástimi narodeninami,” píše Kent Online. Aký bol jej predchádzajúci osud nie je známe, ale do Veľkej Británie prišla s matkou ešte ako malé dieťa a žila s ňou v jednej domácnosti, až kým ju muži neodvliekli preč.

“Laczko s ňou mal pomer a Kroka ju zlákal na heroín. Podporoval ju, aby sa nebála ho brať, že sa jej nič nestane. Vzal ju do svojho domu a tam jej drogu pichol Jarošinec,” opisuje začiatky smutného príbehu Kent Online.

Čítajte aj: VEĽKÁ BRITÁNIA O SLOVENSKU: Angličania chcú odobrať deti ďalšej rodine spod Tatier!

Takmer to neprežila

Dievča sa dostalo do špirály závislosti, z ktorej sa nevedelo dostať von. Napokon sa nakazila nielen bližšie nešpecifikovanou sexuálnou chorobou ale aj hepatitídou C. “Ihly, ktoré používali, neboli vždy čisté. Boli staré a použité, niekedy na nich dokonca boli ešte zvyšky cudzej krvi,” píše denník.

“Neustále utekala z domu, pretože potrebovala drogy. Bolo jej zle, chcela s heroínom skončiť, ale nevedela ako,” vyhlásila na súde prokurátorka Ellis. Mala šťastie, že asi po mesiaci pravidelného užívania heroínu si ju všimla miestna sociálka, ktorá jej zrejme zachránila život. “Začali jej podávať metadón, ale keďže už bola závislá, bolo jej opakovane zle.”

Jej osud však bol o to smutnejší, že ju Laczko priviedol do iného stavu. Bola tehotná už 16 týždňov, keď podstúpila interrupciu. Na Slovensku je takýto zákrok za normálnych okolností možný len do 12 týždňov tehotenstva.

Keď polícia mužov zatkla, v dome Jarošinca našla nielen drogy ale aj ďalšie štyri deti vo veku od 13 do 15 rokov, o ktoré sa údajne staral. Slovákovi sa do väzenia nechcelo a preto dokonca kontaktoval prokurátorku Ellis cez sociálnu sieť a snažil sa ju presvedčiť, aby sa prípadu vzdala, pretože inak mu hrozí pár rokov za mrežami. Dievča, ktoré zneužili, však môže mať následky na celý život.

Čítajte aj: SVET O SLOVENSKU: Americkí vojaci na Sliači zastrašujú Rusko

Znasilnena v anglicku
4
Galéria
Zdroj: internet
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM