Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Maďarské dievčatá zneužili na prostitúciu

V tomto smutnom príbehu sa trend otočil a Slovensko sa stalo cieľovou krajinou, kam kupliari zlákali ešte nedospelé dievčatá zo zahraničia a prinútili ich k prostitúcii.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Maďarské dievčatá zneužili na prostitúciu
Zdroj: TASR

Maďarská polícia zadržala v Miškolci slovenský pár, ktorý nechutným spôsobom zneužíval mladé Maďarky. Muž a žena sú teraz obvinení z kupliarstva, organizovania detskej prostitúcie a podávania narkotík. Maďarský portál Dailynewshunga­ry.com píše, že slovenskej dvojici pri zadržaní prehľadali auto a našli v ňom viacero dôkazov o ich trestnej činnosti. Podrobnosti ich zločinov na obetiach, ktoré boli ešte viac deťmi ako ženami, sú veľmi smutné.

Oklamané a zdrogované

Slovenskú dvojicu maďarský portál predstavuje len iniciálkami H. Zs. a Ó. T. Ide o 36-ročného muža a 28-ročnú ženu, ktorí od jari minulého roka lákali mladé maďarské dievčatá na Slovensko. Ako to už v týchto prípadoch býva, sľubovali im dobrú prácu, kde si zarobia veľa peňazí. Potom však prišlo veľké rozčarovanie a bolesť.

“Keď ich previezli na Slovensko, vyhrážkami a bitkou ich prinútili mať sex s cudzími mužmi. Niekoľkokrát ich dokonca aj zdrogovali, aby boli povoľnejšie,” píše Dailynewshunga­ry.com. Zákazníkmi boli väčšinou cudzinci, ktorí si chceli na Slovensku užiť. Zneužité dievčatá nedostali žiadne peniaze, pretože im ich slovenskí kupliari vzali.

Väčšinou je to naopak

V krutom biznise zneužívania žien na prostitúciu Slovensko väčšinou vystupuje ako krajina pôvodu obetí. Slovenské dievčatá väčšinou priekupníci vylákajú do Veľkej Británie, kde ich predávajú Pakistancom, či mužom iných národností mimo EÚ ako nevesty. Bežná je aj prostitúcia.

Začiatkom roka rozťala britská polícia rozsiahlu sieť priekupníkov so sídlom v Glasgowe, ktorá však fungovala po celých britských ostrovoch. Kupliari zneužívali sotva dospelé Slovenky vo veku 18 až 25 rokov ako falošné nevesty pre mužov z Blízkeho východu, alebo ich nútili k masovej prostitúcii, prípadne jedno po druhom.

Podrobnosti opísal britský inšpektor Steven McMillan: “Obeťami sa často stávajú mladé ženy z veľmi chudobných pomerov. Majú nízku inteligenciu a sú naivné…” Scenár ich príchodu do Veľkej Británie je väčšinou rovnaký. Doma im niekto nasľubuje dobrú prácu a skvelý život v zahraničí. Keď však pricestujú do svojho nového bydliska, zostanú veľmi prekvapené.

“Pred príchodom im nikto o žiadnej svadbe nič nepovie. Potom ich tu privedú do nejakého domu a do izby vstúpia dvaja – traja muži. Dievčaťu jednoducho oznámia – teraz si s ním, má tvoje doklady, vydáš sa za neho… a to všetko v jazyku, ktorému vôbec nerozumie.” Najlepší spôsob, ako tento krutý biznis s bielym mäsom zastaviť, je osveta v rizikových komunitách a boj proti chudobe.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM