Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Maratónec s neposlušným penisom

Smola a hlúpa náhoda sa postarali o to, že slovenskému vytrvalcovi Jozefovi Urbanovi tesne pred cieľom na košickom maratóne vykukla spod trenírok jeho mužská pýcha…

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Maratónec s neposlušným penisom
Zdroj: TASR

Maratónec rozhodne nestál o takúto publicitu a hnevá sa na médiá, ktoré jeho nepríjemný incident rozmazávajú. Všetko sa však zomlelo v priamom prenose televíznych kamier, takže chúlostivý trapas už aj tak videla široká verejnosť, ktorá najstarší európsky maratón dychtivo sledovala. Trapas s odhalenými intímnymi partiami neunikol ani pozornosti zahraničných médií. Článok aj s patričným videom priniesol svojim čitateľom aj kanadský portál runningmagazi­ne.ca.

Nešťastné trenírky

Kanadský web píše, že zrada šortiek bola zrejme posledná vec, na ktorú by Jozef Urban v závere svojho behu pomyslel. A Kanaďania majú v tejto úvahe určite pravdu. Slovenský maratónec totiž na Medzinárodnom maratóne mieru v Košiciach bojoval o limit na európsky šampionát 2018. Preto všetky svoje sily krátko pred cieľovou páskou sústredil len na svoj výkon.

Čo čert nechcel, v posledných minútach zradili Urbana trenírky. “Ako sa blížil k cieľovej rovinke, živé vysielanie ho zachytilo s odhalenými intímnymi partiami,” píše runningmagazi­ne.ca. Urban si uvoľnené šortky vôbec nevšimol a dobehol do cieľa s časom 2:21:51, čím si zlepšil svoj osobný rekord a zaradil sa na celkové desiate miesto.

Je urazený

Pikantná nehoda podobného rázu by určite nikoho nepotešila, ale na druhej strane je to ľudské. Také veci sa skrátka stávajú a Jozef Urban určite nemá dôvod sa cítiť trápne. Napokon, s trochou nadsadenia sa dá povedať, že do cieľa dobehol na štýl starovekých antických atlétov, ktorí závodili nahí.

To čo sa stalo, tak to som vôbec nevedel, keďže som sa v závere snažil zlepšiť čas. Stávajú sa aj také veci. Sklamali ma médiá, je to nepekné, že to zverejnili. Urazilo ma to," reagoval slovenský vytrvalec na sociálnej sieti.

Zároveň poďakoval všetkým, ktorí mu držali palce a nebolo ich málo. “Bežal som zranený a vôbec som nečakal, že zabehnem osobák a nieto ešte limit,” dodal bežec. Týždeň pred maratónom si totiž nepríjemne natiahol šľachu a zranenie sa mu opäť pripomenulo od 25. kilometra košického behu. Napriek tomu dokázal zabehnúť vynikajúci čas a stal sa druhým najlepšie umiestneným Slovákom na maratóne.

Foto: ilustračné

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM