Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Na zásah proti býkovi nasadili vrtuľník i policajtov

Musela to byť naháňačka ako z akčného filmu a hlavným hrdinom bolo poriadne zviera. Splašený býk najprv utiekol z nákladného auta, potom sa prebrodil cez Moravu a následne vyčíňal v blízkosti domov.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Na zásah proti býkovi nasadili vrtuľník i policajtov
Zdroj: TASR

Voľne pustené zviera, ktoré môže vážiť aj tonu, dokáže napáchať veľkú škodu a ohroziť aj zdravie a životy ľudí. Nedávno sa o tom presvedčili aj českí policajti, ktorých zavolali na pomoc miestni ľudia v Hodoníne. Vyčíňajúce zviera im naháňalo strach a nikto si s ním nevedel dať rady. Ako píše český portál lidovky.cz, napokon ho to stálo život.

Ilegálny utečenec

“Policajti dostali oznámenie o splašenom býkovi v blízkosti rieky Moravy v Hodoníne po 11:00 pred obedom,” píšu Lidovky. Nebezpečné zviera utieklo za nevyjasnených okolností počas prepravy na Slovensku a zamierilo si to rovno cez hranice.

Prekonal rieku Moravu a dostal sa na český breh,” uvádza portál. Keď už bol býk na českom území, začal vyčíňať. Dostal sa do areálu kynologického cvičiska, kde kompletne zničil oplotenie a potom utiekol do priľahlého lesa. Nikto pritom netušil, kam si to môže namieriť ďalej.

Veľká akcia

To už boli miestni ľudia na nohách a policajti sa snažili situáciu riešiť. Lenže v neprehľadnom lese medzi Hodonínom a Rohatcom to bolo veľmi náročné a nebolo možné určiť, kde presne sa zviera skrýva. Preto na miesto vzlietol aj policajný vrtuľník.

Akonáhle sa zo vzduchu podarilo býka lokalizovať, policajti si zavolali na pomoc poľovníkov. Tí museli pristúpiť ku krajnému riešeniu a zviera odstreliť. “V danej situácii nebolo možné iným spôsobom zabezpečiť, aby sa býk nedostal do obývanej časti mesta… panovali obavy, že by mohol zaútočiť aj na ľudí. Napokon nebol žiadny človek zranený,” uzatvárajú Lidovky.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM