Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Nadržaní muži zachránili prostitútku

Najprv sa tešili na skupinový sex, ale keď uvideli vyplašené dievča, ktoré im pasák predal proti jej vôli, zľutovali sa nad ňou a ešte jej dali peniaze, aby mohla usjť.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Nadržaní muži zachránili prostitútku
Zdroj: TASR

Je to smutný príbeh, kde slovenský manželský pár vylákal do Veľkej Británie dve mladé Rómky z Luníka IX. a tam ich chcel predať ako kravy na trhu. Zároveň je však neuveriteľné, že jedno z dievčat našlo pomoc u tých, ktorí za ňu zaplatili, aby si s ňou užili zvrhlé sexuálne orgie. Podobných tragických prípadov je na britských ostrovoch veľa, ale máloktorý má taký prekvapivý a šťastný koniec. Píše o ňom portál Dailymail.

Pekná rodinka…

Na začiatku to bol klasický kupliarsky obchod s naivnými dievčatami z biednych pomerov rómskeho košického sídliska. Manželia Jaroslav Slepčík a Svetlana Plachetková nasľubovali dvom Rómkam krásny život vo Veľkej Británii a zlákali ich so sebou. „Ženy mali v tom čase 18 a 32 rokov. Povedali im, že nepotrebujú na cestu žiadne peniaze a hneď po príchode do britského mesta Kent im vzali doklady,“ píše Dailymail.

Nasledovalo veľké rozčarovanie, pretože mladým ženám oznámili, že im našli pakistanských ženíchov, ktorých si musia vziať. Manželia sa s mužmi dohodli na cene za každú nevestu už vopred. Keď Rómky odmietli, kupliarski manželia im oznámili, že druhou možnosťou je prostitúcia. Vraj si tak musia odpracovať svoj dlh za náklady na cestu do Veľkej Británie. Ako pasáka ustanovili svojho vlastného syna Šimona (20).

Klienti sa zľutovali

Naivné ženy si naozaj užili svoje, vrátane fyzického násilia a vyhrážok. Neskôr obidve na súde vypovedali, že stále trpia nočnými morami a boja sa otvoriť dvere, keď nevedia, kto za nimi stojí. Ich záchrana prišla nečakane.

„Mladšej žene sa podarilo utiecť, keď ju vzali do bytu s piatimi mužmi, ktorí zaplatili za jej služby. Bola však taká vystrašená, že jej klienti pochopili, že je tam proti svojej vôli. Dali jej teda dostatok peňazí, aby mohla utiecť k príbuzným vo Walese,“ píše portál.

Obe ženy sa tak zbavili svojich kupliarov, ktorí rýchlo putovali pred súd. „Povedali ste im, že im predstavíte mužov, ale že budú k nim dobrí a zabezpečia im lepší život. Nevedeli nič o tom, že ste ich predali ako falošné nevesty, aby ich ženísi mohli získať povolenie na pobyt vo Veľkej Británii,“ vyčítal im sudca.

Obaja manželia si vypočuli rozsudok, ktorý ich poslal na šesť rokov za mreže. Po prepustení z väzenia ich čaká deportácia na Slovensko. Ich syn obišiel lepšie, keďže v čase spáchania skutku bol ešte tínedžer a do úlohy pasáka ho zmanipulovali jeho rodičia. Sudca mu preto vymeral trest komunitného dohľadu a 200 hodín neplatenej verejnoprospeš­nej práce.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM