Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Naháňačka s medveďom a srandičky…

Strašidelné video, na ktorom cyklistov v lokalite Malinô Brdo naháňa medveď, zaujalo viaceré zahraničné portály a vyslúžilo si aj trochu čierneho humoru.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Naháňačka s medveďom a srandičky…
Zdroj: YouTube.com

Zábery dvoch cyklistov v slovenských horách, z ktorých ide mráz po chrbte, sa stali hitom internetu. Prebralo ich viacero portálov a na sieti youtube.com si ich pozrelo už viac ako 4,6 milióna ľudí. Aj keď je to naozaj vážna situácia, v ktorej by sa určite nechcel nikto ocitnúť, mnohí komentátori sa paradoxne nevedeli ubrániť vtipkovaniu. Keďže celá udalosť mala šťastný koniec, dá sa na nej naozaj aj zasmiať.

Medveď na ceste!

Portál Deccanchronicle­.com opisuje zážitok dvoch slovenských chalanov na bicykloch ako “vzrušujúce video” a “najstrašnejšiu vec, aká sa vám v živote môže stať.” Treba uznať, že cyklistom v tej chvíli rozhodne adrenalín nechýbal. Kamera je umiestnená na helme jazdca vzadu a zaznamenáva, čo sa deje pred ním. Po pár sekundách nerušeného pohľadu na horský chodník v krásnej lokalite Malinô Brdo, prichádza šok.

Sprava sa zrazu smerom k jazdcovi idúcemu vpredu vyrúti medveď. Chlpáč beží, nebezpečne bručí a zdá sa, že chce predného cyklistu chytiť. Po pár metroch si to však zrejme rozmyslí a odbočí z chodníka preč. Zo záberov sa však nedá vylúčiť ani to, že sa len rozhodol jazdcovi nadbehnúť cez les a chytiť si ho nižšie pod kopcom…

Srandičky, srandičky

Vzadu jazdiaci muž, ktorý scénu videl a zaznamenal na kameru, zastavil, akonáhle medveď zbehol z cesty. “Bacha!” zakričal na svojho kamaráta, ktorý tiež zostal stáť. “Oh, bože, naháňa nás medveď! Tak zastavme a porozprávajme sa o tom…” napísal uštipačne jeden komentátor pod videom na youtube.com.

Iný divák mu však pohotovo vysvetlil, že konanie kamarátov malo zmysel: “Ak sa na to dobre pozrieš, tak medveď sa rozbehol dole kopcom, teda presne tam, kam pokračovala cesta. Takže zastavili, aby na neho opäť nenarazili.”

Ďalší komentátor opísal udalosť doslova ako humornú scénku: “Medveď: Čaute, chalani, môžem sa pridať? Cyklista: Nie, nemáš bicykel. Medveď: Ok, tak sa majte!” Iný zasa v duchu dnešnej doby dopísal: “Je to falošná správa. Lesy neexistujú.”

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM