Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Nahé prsia pri kríži pobúrili verejnosť

Mladá Češka vyliezla so svojim parterom na Veľký Rozsutec a nechala sa odfotiť hore bez. Problém je, že sa pri tom zvodne oprela o veľký kríž, ktorý sa týči na vrchole hory.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Nahé prsia pri kríži pobúrili verejnosť
Zdroj: TASR

Česi sú známi ako jeden z najviac sekulárnych národov na svete. Podľa veľkého prieskumu inštitútu Gallup International sa za veriach označuje len zhruba pätina Čechov. Menej nábožensky založených ľudí už žije len v Číne, Japonsku a vo Švédsku. Možno aj to je dôvod, prečo český párik turistov podcenil význam kresťanského kríža pre veľkú časť slovenskej verejnosti a mladá Češka Šárka (29) si pri ňom spravila ľahko erotické fotky. Čo si o téme myslia bežní Česi uvádza diskusia pod článkom na portáli blesk.cz.

Bolo horúco…

Udalosť sa stala ešte v auguste, keď sa Šárka (29) a Martin (28) vybrali na turistiku na Slovensko. “Milovníci hôr už za sebou mali Západné Tatry. Presunuli sa do Malej Fatry a tam sa Šárka odfotila polonahá pri kríži, ktorý stojí na vrchu Veľkého Rozsutca,” píše blesk.cz.

Portál tiež uvádza vysvetlenie autora fotky: “Vzniklo to spontánne. Mala spotené tričko, tak si ho dala dole a ja som v jej krásnych vlasoch uvidel prebleskovať slnko, tak som to odfotil. Keďže fotka mala atmoféru, zavesil som ju na známu turistickú stránku,” cituje blesk.cz Martinove slová.

Dodáva, že fotka nahých pŕs pri kríži sa okamžite začala šíriť slovenským internetom a získala tisíce lajkov. Zároveň sa však množili aj hanlivé komentáre na adresu českého párika. “Nechcela som nikoho pohoršiť,” povedala Šárka pre blesk.cz. Niektoré nenávistné reakcie ju vraj zarazili, ale brala ich s nadhľadom a dokonca sa nad tým aj zasmiala. “Milujem Slovensko… je to veľká nádhera,” dodala mladá Češka.

Veľa rozumu nepobrali

Pod článkom na blesku.cz sa rozbehla živá diskusia českých i slovenských čitateľov. Niektorí sa mladého českého páru zastávajú, iní ho kritizujú. “Ospravedlňujem sa za tohto nášho vola. Neberte to prosím v zlom, bratia. U nás sa hovorí, že najhoršia je zrážka s volom,” píše jeden český čitateľ.

Ďalší Čech uvádza, že Šárka s Martinom sa rozhodne chovali nevhodne vzhľadom na náboženské založenie Slovákov. “Nahé dievča pri kríži skutočne nemuselo Slovákov nadchnúť… Tí dvaja sú idioti a keď už sa takto odfotili, mali si to dať do súkromného albumu a neprovokovať.”

Ozvali sa však aj slovenskí čitatelia: “Nám sa tá fotka páči, hlupákov je všade dosť aj medzi nami. Nerozumiem tomu pohoršeniu,” píše jeden z nich. Iný Čech zasa dodáva, že fotka možno pohoršila pár nábožensky založených ľudí, ale určite nie celé Slovensko. Názor si už každý môže urobiť sám.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM