Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Najdlhšie nohy na svete hrali v Košiciach

Ruská modelka a žena s oficiálne najdlhšími nohami na svete Ekaterina Lisina hrala pred rokmi basketbal za klub Good Angels Košice. Dnes sa už neživí športom, ale prezentáciou svojej výnimočnej výšky.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Najdlhšie nohy na svete hrali v Košiciach
Zdroj: Pixabay.com / CC0 1.0

Najdlhšími nohami na svete sa dlho pýšila Slovenka Adriana Sklenaříková. Podľa portálu legit.ng dnes tento titul v Guinnessovej knihe rekordov patrí Ruske Ekaterine Lisine. Zatiaľ čo Adrianine nohy mali zaznamenanú dĺžku 124 cm, nová rekordmanka sa hrdí dĺžkou viac ako 132 cm. Obidve dámy sa však spájajú so Slovenskom. Sklenaříková sa narodila a vyrastala v Brezne, zatiaľ čo Lisina pôsobila istý čas v Košiciach.

Každá noha iná

Portál opisuje Ekaterinu ako multitalentovanú ženu, ktorá má nielen najdlhšie nohy na svete, ale zároveň je najvyššou profesionálnou modelkou na svete s výškou 205,7 cm. A pridáva aj niekoľko ďalších osobných mier: Má hmotnosť 87 kg, nosí veľkosť XL a obúva si topánky číslo 47.

Ekaterina je zároveň najvyššia ruská žena a na svojich štylizovaných fotkách sa prezentuje najmä svojimi extra dlhými chodidlami, ktoré merajú 30,5 cm. Spája sa s ňou aj jedna kuriozita – jej pravá noha je o šesť desatín centimetra kratšia ako ľavá.

Zo športovkyne modelka

Portál legit.ng uvádza, že už keď malú Ekaterinu priniesli rodičia v rodnom ruskom meste Penza z pôrodnice, všimli si, že dievčatko má mimoriadne dlhé nohy, ktoré mu vytŕčali z perinky. “Keď neskôr začala chodiť do školy, spolužiaci si z nej často uťahovali pre jej výšku. Najprv sa za to hanbila, ale rýchlo si uvedomila, že jej výška môže pre ňu znamenať veľkú výhodu v športe,” píše legit.ng.

Najprirodzenejšou disciplínou pre vysokú mladú ženu bol basketbal. “Bola hviezdou klubu CSKA Moskva v rokoch 2007 – 2009. Potom sa presunula na Slovensko, kde hrala za Good Angels Košice,” uvádza portál. Na Slovensku sa však dlho neohriala a po pár mesiacoch sa vrátila do Ruska, kde v roku 2014 ukončila športovú kariéru.

Portál popisuje, ako sa od útleho veku túžila stať modelkou, ale pre jej príliš vysokú postavu ju modelingové agentúry odmietali. Šancu jej priniesla nová doba sociálnych sietí, ktorá umožňuje komukoľvek zverejňovať svoje fotografie a budovať si fanklub. Ekaterina na túto vlnu naskočila a dnes je podľa legit.ng profesionálnou modelkou.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM