Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Odkaz večnej lásky za 100 eur

Banská Štiavnica so svojim neopakovateľným čarom a hlavne jedinečným projektom Banky lásky očarila aj autorku z Indie, ktorá svoje dojmy popísala pre miestny portál.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Odkaz večnej lásky za 100 eur
Zdroj: TASR

Banská Štiavnica patrí medzi klenoty slovenskej mestskej turistiky a každoročne priťahuje zástupy turistov z celého sveta. Zablúdila sem aj Archana Singh z Indie, ktorú si celkom podmanila atmosféra banskoštiavnických uličiek, kaviarní a okolitej prírody. Obzvlášť ju však upútala Banka lásky, kde si ľudia môžu za poplatok uložiť symbol svojich vrúcnych citov. O téme píše indický portál thehindubusines­sline.com.

Nenarodené dieťa aj pes

Archana začína svoju reportáž z Banskej Štiavnice popisom mladej zamilovanej dvojice, ktorá si prišla do miestnej Banky lásky uložiť symbol ich vlastných citov v podobe dvoch srdiečok. “Okolo nich sú návštevníci všetkých vekových kategórií. Niektorí majú so sebou aj deti, iní sú spolu s priateľmi… je tu však aj niekoľko jednotlivcov bez partnera,píše indická autorka.

Všíma si, že nie každý sem prišiel zvečniť klasickú lásku medzi mužom a ženou. “Je tu matka, ktorá do schránky lásky ukladá sono snímku svojho päťmesačného ešte nenarodeného dieťaťa. Ďalšie dievča zasa drží v rukách fotku svojho psíka. Všade naokolo sú však najmä páry, ktoré sa fotia.”

Všetko má svoju cenu

Ako to už býva, za všetko sa platí a za lásku je to občas tá najvyššia cena. Z tohto hľadiska si za večné memento svojej lásky zaplatia milenci v Banskej Štiavnici “len” sto eur a schránka s ich originálnym obsahom zostane nedotknutá “naveky.” Ak sa im to zdá priveľa, môžu si zvoliť len ročný prenájom a zaplatiť o polovicu menej.

“Keď som plánovala svoj výlet do Banskej Štiavnice – strieborného stredovekého mesta, nikdy som nepočula o Banke lásky. V opačnom prípade by som jednu z jej schránok využila aj ja,” píše Archana pre thehindubusines­sline.com.

Dodáva však, že takto má aspoň dôvod vrátiť sa do tohto mesta, ktoré je akoby stratené v čase: “Banská Štiavnica vás núti spomaliť a prechádzať sa po uličkách pomedzi kostoly a domy, ktoré kedysi patrili bohatým baníkom… v tomto meste si vás láska nájde.”

Foto: ilustračné

Obrazom: Folklórny večer v GOS-ke priblížil fašiangové obdobie
38
Galéria
Zdroj: Gemerské osvetové stredisko
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM