Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Opitý na mol zúrivo rozbíjal, čo mohol

Michael Sedlár to prehnal s pitím a vpadol do rodinného domu, pričom rozbil sklenené vchodové dvere. To však nebol koniec jeho nočného alkoholického vyčíňania.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Opitý na mol zúrivo rozbíjal, čo mohol
Zdroj: TASR

Nie je to prvýkrát, čo sa Slováci žijúci a pracujúci vo Veľkej Británii nevedia vpratať do kože a ich výčiny musí riešiť sudca. Takmer vždy pri takýchto priestupkoch, či rovno trestných činoch asistuje aj alkohol. V tomto prípade vypil mladý slovenský muž v britskom meste Mildenhall celú fľašu 52 percentného alkoholu. Takto povzbudený sa vybral do ulíc a to za bieleho dňa… O prípade píše britský portál Eastanglian.

Pod obraz boží…

Nevedno, či Sedlár niečo oslavoval, alebo sa takto opil za bieleho dňa, pretože má problém alkoholom. Portál len informuje, že slovenský opilec zrazu doslova vpadol do istého rodinného domu. „Michael Sedlar (34) vypil fľašu 52 percentného slovenského alkoholu a prišiel do domu o 15:40 popoludní.“

Nevedno, čo tam robil a či rodinu poznal. Každopádne, jeho návšteva v opitom stave sa domácim vôbec nepáčila a požiadali ho, aby odišiel. Či už sa mu následne zamotali nohy, alebo si chcel iba vybiť zlosť – výsledkom bolo, že rozbil sklenenú výplň dvier a odtackal sa preč. Portál dodáva, že mu pri odchode spadli aj nohavice.

To však nie je všetko. „Jeho agresivita sa následne preniesla do miestnej krčmy, odkiaľ ho už musela vyniesť polícia, pričom naďalej pľul a kopal okolo seba,“ dodáva Eastanglian. Keďže na rozbitých dverách rodinného domu zostala jeho krv, polícia nemala problém usvedčiť ho z vandalizmu a skončil pred sudcom.

Nie je jediný

V súdnej sieni odznelo, že od nešťastného incidentu je Slovák žijúci vo Veľkej Británii už triezvy a svoje vyčíňanie si vraj nepamätá. Sudca mu nariadil zaplatiť náhradu škody 350 libier a pokutu vo výške 180 libier.

Podobných prípadov opitých Slovákov, ktorí sa dostávajú do stretu so zákonom, je vo Veľkej Británii, bohužiaľ, dosť. Polícia v britskom Glasgowe napríklad už dobre pozná A. Holuba, ktorý sa tam živí ako umývač. Uniformovaní muži ho nedávno zastavili v noci, keď sedel za volantom svojho auta a šoféroval veľmi podozrivo.

Keď ho odstavili a požiadali o predloženie dokladov, zistili, že nemá oprávnenie šoférovať. Po zadržaní policajti zacítili, že z neho tiahne alkohol. Šofér sa však odmietol podrobiť dychovej skúške na mieste a rovnako tak bez zjavného dôvodu odmietol urobiť ešte dvakrát na policajnej stanici. Aj tak však skončil pred sudcom, ktorý mu vymeral trest 168 dní natvrdo za mrežami a zákaz šoférovať ďalších 28 mesiacov.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM