Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Opitý poľovník zastrelil nevinného

Nepochopiteľná tragédia otriasla Hurbanovom – poľovník, ktorý bol inak vždy milý a usmiaty, zavraždil v nočnom podniku muža a postrelil čašníčku. Potom obrátil zbraň proti sebe.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Opitý poľovník zastrelil nevinného
Zdroj: Policajný zbor SR

Susedia si šialený čin poľovníka Jána nevedia vysvetliť. Vraj to bol vždy príjemný a usmiaty človek, ktorý bral alkohol zodpovedne. V osudnú noc však zjavne prišiel o rozum a v konečnom dôsledku aj o život… Český portál Lidovky.cz neuvádza, ako prebiehal celý večer a či sa Ján správal agresívne. Faktom však je, že sa opil a majiteľ baru ho vyhodil z podniku. To bola zrejme osudná chyba, ktorá o pár hodín stála život mladého muža.

Ja sa vrátim!

Keď Jána vyhodili z baru, presunul sa ešte do ďalšieho podniku a potom sa nechal pravdepodobne taxíkom odviezť domov. Čo sa mu rojilo v hlave už nikto nezistí. Faktom však je, že plánoval veľmi škaredý návrat do podniku, z ktorého ho pred tým vyhodili.

„Doma si vzal dve zo šiestich legálne držaných zbraní. Potom pod vplyvom alkoholu sadol do auta, ale za krátko havaroval a do osudného baru pokračoval ešte asi dva kilometre pešo,“ uvádza portál. Keď tam prišiel, bolo už po záverečnej a čašníčka Nikola (21) kontrolovala pokladnicu. Ján po nej vystrelil a trafil ju do hrudníka.

„Keď sa na jej obranu postavil jej priateľ Dávid (29), poľovník ho postrelil do nohy a potom ho druhou zbraňou zabil strelou do hlavy. Následne otočil zbraň proti sebe a zomrel na mieste,“ píšu Lidovky.cz .

Nepochopiteľný zločin

Nikola mala veľké šťastie, že prežila. Bola ešte schopná nastúpiť sama do sanitky, ktorá ju odviezla do nemocnice. Dnes je mimo ohrozenia života. Strata milého je však pre ňu veľkou ranou. Podľa medializovaných informácií boli spolu asi tri roky a plánovali aj spoločnú budúcnosť.

Susedia, ktorí Jána poznali, nechápu, čo sa mu stalo. Vraj to bol veľmi dobrý človek a srandista. Jeden sused prezradil médiám, že ho nikdy nevidel opitého a už vôbec si nevie predstaviť, že si sadol za volant pod vplyvom alkoholu.

Lidovky.cz dodávajú, že tragédia sa stala napriek tomu, že Slovensko už v roku 2011 pod vplyvom Devínskej masakry sprísnilo zákonné podmienky na držanie strelnej zbrane. Šialený strelec vtedy v Devínskej Novej Vsi zastrelil osem ľudí, ďalších zranil a napokon spáchal samovraždu. Zákonodarci následne uzákonili povinné psychologické posudky pre žiadateľov o zbrojný preukaz. Je však jasné, že kým budú na svete zbrane, vždy sa k nim dostanú aj šialení, či zúfalí ľudia, ktorí budú vraždiť.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM