Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Osem rokov za znásilnenie prostitútky

Príslušníčka najstaršieho remesla išla so slovenským imigrantom vo Veľkej Británii dobrovoľne do zaparkovaného auta. Tam sa však nedohodli na peniazoch a všetko sa zvrtlo...

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Osem rokov za znásilnenie prostitútky
Zdroj: Pixabay.com / CC0 1.0

Miroslav Cicák už zrejme pochopil, že aj keď je žena prostitútka, stále má právo rozhodovať o tom, s kým a za akých okolností bude mať sex. Prinútiť ju k styku je rovnako trestné ako v prípade akejkoľvek inej ženy. Slovenský imigrant však mal inú predstavu a hlavne nebol ochotný za sexuálne služby platiť. Napokon dostal, čo chcel, ale dnes to už zrejme horko ľutuje. Bez preháňania sa dá povedať, že orálne uspokojenie, ktoré mu poskytla, bolo určite najdrahšie v jeho živote. O prípade píše britský portál Telegraph & Argus.

Hlboko do vrecka

Britský portál neuvádza, ako dlho Miroslav Cicák v Spojenom kráľovstve žil, ani čím sa živil. Isté je len to, že 7. apríla pred štyrmi rokmi dostal chuť na sex s prostitútkou. “K svojej obeti pristúpil v skorých ranných hodinách a začal sa s ňou rozprávať. Potom spolu išli na neďaleké parkovisko, kde ju požiadal o sex. Keď si však vypýtala peniaze, vytiahol na ňu nôž a prinútil ju orálne ho uspokojiť. Následne ju nechal odísť,” píše Telegraph & Argus.

Otrasená “kňažka lásky” to nenechala len tak a namiesto svojho pasáka vyhľadala pomoc polície. Uniformovaní muži okamžite rozbehli “intenzívne pátranie,” aby Slováka našli. Výzvu o pátraní po jeho osobe dokonca vysielal aj televízny program Crimewatch. Cicákovi sa však darilo skrývať celé tri roky. “Vyšetrovanie naznačovalo, že utiekol domov na Slovensko. V auguste 2017 na neho vydali aj európsky zatykač,” píše portál.

Osem rokov za mrežami

Ako presne sa policajtom podarilo hľadaného muža vypátrať nie je známe. Napokon však pasca sklapla a dolapili ho v Nemecku. Následne ho previezli do Veľkej Británie, aby sa zodpovedal za svoj čin. Vo väzbe čakal na súd a ten napokon rozhodol o jeho vine. “Slovenský občan bol dnes odsúdený na osem rokov za mrežami. Mladík vo veku 24 rokov bude tiež doživotne zapísaný v zozname sexuálnych násilníkov,” uvádza Telegraph & Argus.

Po skončení súdneho pojednávania policajný detektív Simon Wilcock poďakoval všetkým, ktorí pomohli slovenského násilníka dolapiť. “Dnešný rozsudok znamená úspešné zavŕšenie dlhého vyšetrovania, za čo chcem všetkým poďakovať. Dúfam, že to bude pre jeho obeť zadosťučinením a pomôže jej to pohnúť sa dopredu vo svojom živote. Taktiež verím, že to je dostatočný odkaz pre všetkých, že nebezpečných kriminálnikov budeme vždy prenasledovať po celom svete, aby sme ich dostali späť do Veľkej Británie a postavili ich pred spravodlivý súd,” vyhlásil policajt.

Odsúdený Cicák však na britských ostrovoch rozhodne nezostane navždy. Telegraph & Argus informuje, že hneď po odpykaní svojho osemročného trestu ho deportujú späť do vlasti na Slovensko.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM