Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Pellegrini? Sexy, ale inak nič moc…

Zvesť o novom, mladom a príťažlivom predsedovi vlády doletela z Bratislavy až do ďalekej Ázie. Singapurský portál podrobne rozoberá Pellegriniho životopis, dobré i zlé vlastnosti.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Pellegrini? Sexy, ale inak nič moc…
Zdroj: TASR

Nie je síce úplne najmladším premiérom v Európe, ale zastupuje mladšiu generáciu politikov a rozhodne patrí medzi najsympatickejších, aspoň na prvý pohľad. Aj preto nominácia Petra Pellegriniho (42) na post slovenského predsedu vlády obletela rýchlo svet. Niektoré portály si všímajú aj jeho atraktívny vzhľad, ale zároveň mu veľmi nelichotia, v súvislosti s výsledkami jeho doterajšej práce. V tomto štýle vyšiel aj článok na singapurskej verzii portálu Yahoo! News.

Sexy a chápavý

“Slovenský premiér Peter Pellegrini bol označený ženskými časopismi ako najsexy politik v krajine,” píše singapurská verzia Yahoo! News. Portál neuvádza bližšie podrobnosti, ktoré časopisy sa do takejto ankety zapojili. Atraktívnosť mladého vrcholového politika však podčiarkuje aj ďalším faktom: “Pellegrini je veľmi aktívny na sociálnych sieťach. Keď minulý rok zverejnil svoju fotku, ako drží mláďa bengálskeho tigra, jeden z komentárov znel – obe šelmy vyzerajú super.

Čerstvý predseda slovenskej vlády má aj veľmi príjemné vystupovanie, čo si Yahoo! News taktiež všíma: “Je známy svojou otvorenosťou a ochotou dohodnúť sa… jeho blízky spolupracovník, ktorý chcel zostať anonymný, prezradil, že Pellegrini je chápavý, priateľský a pôsobí progresívnym dojmom. Ale keď príde na konkrétne skutky, všetko je inak…”

Premiér je priemer, nič viac

Singapúrska verzia portálu uvádza, že aj keď má nový slovenský premiér auru kompetentného človeka, jeho výkon v doterajších funkciách bol iba “priemerný”. Aj tak sa však dá od neho očakávať určitá zmena k lepšiemu, keď už bude zastávať najvyššiu exekutívnu funkciu v krajine: “Určite bude miernejší, menej agresívny a nie taký arogantný premiér ako bol Robert Fico,” cituje portál politického analytika Pavla Boboša.

Článok tiež pripomína, že rodený Banskobystričan bol už dlhšiu dobu korunným princom svojej materskej strany Smer. Robert Fico ho označil za svojho priateľa a zveril mu už v minulosti viacero významných funkcií – predseda parlamentu, minister školstva, vicepremiér pre investície a zastupujúci minister kultúry. Zatiaľ však svet ešte len čaká, či sa ukáže ako naozaj schopný politik. “Zatiaľ nemá za sebou žiadne väčšie škandály, ale ani žiadne významenejšie výsledky,” píše portál.

Pridáva aj pikošky o tom, čo má Pellegrini rád – moderné techológie, umenie a pohyb. Hovorí po rusky, nemecky, anglicky a aktuálne si vraj robí aj licenciu na pilotovanie lietadiel. Uvidíme, ako vysoko vyletí aj obrazne vo svojej funkcii.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM