Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Plačete na zlom hrobe, bratia!

Za trpký koniec našich mladých futbalistov na Majstrovstvách Európy si vraj môžeme len sami a nemali by sme detinsky obviňovať všetkých ostatných.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Plačete na zlom hrobe, bratia!
Zdroj: TASR

Český komentátor Lidových novin to Slovákom odkazuje pekne natvrdo – postavte sa k svojej futbalovej prehre na európskom šampionáte ako chlapi a prestaňte sa vyhovárať na Talianov a Nemcov. Takéto náreky sú vraj krátkozraké a dokazujú skôr neschopnosť sebakriticky zhodnotiť vlastnú hru. Pravdou je, že Slovensko je zo sobotného výsledku veľmi sklamané a rozhorčené zároveň. Situáciu sa podujal riešiť dokonca samotný premiér.

Zmierte sa s tým

“Slovenský plač na zlom hrobe. Čo tak obviňovať najprv seba a až potom ostatných,” znie titulok komentára na českom portáli Lidovky.cz. Autor sa v ňom vracia k vypadnutiu slovenských futbalistov do 21 rokov z Majstrovstiev Európy, ktoré sa konajú v Poľsku.

“Ani dve výhry, skvelé výkony a aktívne skóre nestačilo mladíkom zo Slovenska na prebojovanie sa medzi štvorku vyvolených. Po výsledku 1:0 po vzájomnom súboji postupujú ďalej Taliani a Nemci,” píše čiastočne uznanlivo český komentátor.

Je to krátkozraké

Autor komentára prejavuje pochopenie pre slovenskú frustráciu z vypadnutia. Veď našinci sa už tešili, že si zahrajú o medaily. “Pod Tatrami to vrie a kouč slovenskej dvadsaťjednotky Pavel Hapal už obvinil oba tímy (taliansky a nemecký), že sa na výsledku dohodli… ”

Komentátor však odmieta slovenskú interpretáciu, že išlo o výsledok nekalej dohody, aj keď uznáva, že Talianom a Nemcom stav 1:0 vyhovoval, keďže české levíčatá súbežne prehrali 2:4 s Dánmi. “Pravdou je, že oba tímy v poslednej štvrťhodine nehýrili aktivitou. Ale že by išlo o dohodnutý výsledok a hanbu, pre ktorú musí UEFA písať sám slovenský premiér Robert Fico? To je veľmi krátkozraké.”

Je to skrátka šport, ku ktorému patria aj takéto sklamania. “Ak už chcú Slováci niekoho obviňovať, tak hlavne seba za to, že prehrali 1:2 s Anglickom a nezaistili si prvé miesto v skupine… až potom by mohli nadávať na systém turnaja alebo na českých futbalistov. Ak by totiž dokázali Dánov poraziť, Talianom by výsledok 1:0 na postup nestačil a museli by zvýšiť obrátky,uzatvára portál.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM