Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Pomoc! Ukradli nám rezne!

Policajti sa v službe stretávajú s rôznymi čudáctvami, ale jeden nedávny prípad z letného kúpaliska v Podhájskej bol skutočne kuriózny. Český pár nahlásil, že im niekto z deky ukradol rezne.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Pomoc! Ukradli nám rezne!
Zdroj: TASR

Česi a Slováci sa vždy radi prekárajú. Vzájomné uťahovanie si zo seba je väčšina z nich schopná brať s humorom a nijako to nekazí vzájomný blízky vzťah. České témy ako ponožky v sandáloch, obľuba šetrenia, kde sa to len dá a posadnutosť vlastným pivom patria medzi tradičné námety pre slovenskú zábavu. Do tejto kategórie patrí aj historka, ktorá sa nedávno udiala na kúpalisku Podhájska pri Nitre. Zabávajú sa na nej dokonca aj samotní Česi, čo dokazuje diskusia pod článkom na túto tému na českom portáli lidovky.cz.

Chyťte zlodeja!

“Manželský pár z Českej republiky nám oznámil, že im niekto ukradol z deky rezne, ktoré si priniesli na obed a to vo chvíli, keď boli v bazéne,” cituje český portál Lidovky vyjadrenie slovenskej polície. Aj samotní policajti označili prípad za kuriózny.

“Náhle sa strhla lavína posmešných komentárov (pod policajným statusom) na typické chovanie Čechov na dovolenke,” píšu Lidovky a uvádzajú aj zopár štipľavých slovenských odkazov: “Česi bez rezňov? To sú asi hladní do dnes… To ma vôbec neprekvapuje, že bratia Česi sú schopní riešiť zmiznuté rezne.”

Ako dodáva portál, niektorí slovenskí diskutéri sa českého manželského páru zastávajú a zaujíma ich, či polícia krádež objasnila. Táto informácia však už známa nie je, aj keď vyňuchať pár rezňov by pre policajného psa malo byť hračkou :-)

Humanitárna pomoc

Českí diskutéri pod článkom na Lidovkách nezostali Slovákom nič dlžní. “Chudáci Slováci, tí ale dopadli. Hlad ich núti kradnúť jedlo svojim bratom. Nemali by sme im poslať nejakú humanitárnu pomoc?… Tak na Slovensku sa už kradnú aj rezne. Pekne to s tým eurom dopracovali… Keď niekto nechá na deke voľne položené rezne, dáva tým signál, že už má dosť. Horšie by bolo, keby sa stratila pollitrovka slivovice. To by aj mne srdce krvácalo,” robia si srandu českí čitatelia.

Jeden slovenský príspevok sa im pokúsil celkom vážne vysvetliť, kde je problém: “Myslel som si, že doba, keď sa na dovolenku brali vyprážané rezne a v kufri auta basa domáceho piva je už preč… V Podhájskej sa dá slušne najesť a nie je dôvod si na pobyt navyprážať 30 rezňov a kupovať v Prahe štyri chleby do zásoby. Na dovolenke sa majú ochutnávať miestne špeciality a piť miestne pivo. Človeka to potom gurmánsky obohatí. Pokiaľ na to nemá, má sedieť doma na riti a nie cestovať s rezňami do zahraničia.”

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM