Rastislav Búgel Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Popliesť hymnu na svetovom šampionáte je hanba!

Trápny omyl na hokejových majstrovstvách, keď našim hráčom v sobotu zahrali slovinskú hymnu, si vyslúžil medzinárodné odsúdenie. Toto sa vraj nedá ospravedlniť.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Popliesť hymnu na svetovom šampionáte je hanba!
Zdroj: TASR

Viaceré svetové portály si všimli, že nemeckí organizátori hokejových majstrovtiev sveta zahrali v sobotu víťazným slovenským hráčom slovinskú hymnu. Aj keď priznávajú, že tieto dve krajiny môže byť pre cudzincov skutočne ťažké rozlíšiť, jedným dychom dodávajú, že na takomto veľkom podujatí by sa podobná školácka chyba rozhodne nemala stať.

Ale no toto…

“Ak nie ste dostatočne sústredení, ľahko si pri čítaní názvu týchto dvoch krajín popletiete jednu s druhou, najmä, keď sa ešte k tomu dívate aj na ich vlajky,” píše portál Sbnation.com. Vzápätí však dodáva, že takáto chyba by sa rozhodne nemala stať na svetovom šampionáte. “Slovensko a Slovinsko ani len nehrajú v jednej skupine… ako mohli pustiť slovinskú hymnu, keď táto krajina hrá v Paríži a nie v Kolíne nad Rýnom…”

Portál pripomína aj nahnevanú reakciu slovenských fanúšikov na tribúnach. “Je to dobrá pripomienka, že keď popletiete krajinu pred jej vlastnými občanmi, dajú vám to pocítiť.” Jeden z čitateľov si v komentári pod článkom z celej situácie aj vystrelil: “Už sa teším, až vyhrajú Švajčiari a zahrajú im švédsku hymnu.

Veľmi nás to mrzí

V rovnakom duchu o udalosti píše aj portál Fanragsports.com : “Popliesť si Slovensko a Slovinsko sá dá odpustiť, keďže je medzi ich názvami rozdiel len v dvoch písmenách. Ale zahrať nesprávnu hymnu na takomto podujatí? No to snáď nie…”

Trápny omyl sa pokúsil vysvetliť šéf nemeckého organizačného výboru Henner Ziegfeld. „Je nám to veľmi ľúto. Stala sa chyba, ktorá by sa nemala stávať. Z celého srdca sa ospravedlňujeme slovenskému tímu aj jeho fanúšikom. Prijmeme opatrenia, aby sa to neopakovalo a vyvodíme z toho dôsledky. Stala sa klasická chyba, keď sa zamenilo Slovensko so Slovinskom. Explicitne sme upozorňovali našich ľudí, aby si na to dávali pozor a aj napriek tomu sa to stalo.

Zahraničné portály píšu len o nesúhlasne bučiacich slovenských fanúšikoch. RTVS však informovala, že sa niektorí z nich dokonca pustili aj do bitky s organizátormi.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM