Lucia Lauková Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Posledné okamihy milionárky Rezešovej v base

Už v utorok 28. augusta by sa mala Eva Rezešová nadýchnuť slobody pred maďarskou väznicou. Posledné chvíle rozlúčky naznačujú, že lúčenie so spoluväzenkyňami bolo emotívne

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Posledné okamihy milionárky Rezešovej v base
Zdroj: TASR

Pred šiestimi rokmi sa jej život obrátil hore nohami. Počas rýchlej nočnej jazde po maďarskej diaľnici vo svojom luxusnom aute zapríčinila nehodu, ktorá si vyžiadala smrť štyroch ľudí. Zomreli mimoriadne kruto v plameňoch horiaceho auta. Milionárska dcérenka Eva Rezešová bola v tej chvíli pod vplyvom alkoholu a privolaná polícia našla fľašu vodky aj v jej aute. Súd ju odsúdil na deväť rokov za mrežami, čo bol pre ženu zvyknutú na najväčší luxus obrovský šok. Maďarský portál blikk.hu píše, ako vyzerali posledné okamihy Evy Rezešovej pred podmienečným prepustením na slobodu.

Dočkala sa

Eva dokázala v maďarskom väzení dôležitú životnú schopnosť – prispôsobiť sa a prežiť. Hoci spočiatku to mala naozaj ťažké, postupne si zvykla, podriadila sa prísnemu väzenskému režimu a čas si krátila prácou v krajčírskej dielni.

Zdokonalila si maďarčinu a medzi spoluväzenkyňami si našla dokonca aj priateľky. Slovenská milionárka sa za väzenskými múrmi správala tak vzorne, že už v minulosti sa jej podarilo na Vianoce získať povolenie na krátke opustenie väznice. Napokon sa dočkala aj vytúženého odpustenia poslednej tretiny trestu a prepustenia na slobodu po šiestich rokoch za mrežami.

Článok maďarského portálu blikk.hu informuje, že lúčenie s ostatnými ženami, ktoré s Evou zdieľali väzenský život, bolo zrejme dojímavé. “Eva mala so svojimi spoluväzenkyňami taký dobrý vzťah, že im vyrobila na rozlúčku aj malé darčeky a rozdala im niektoré svoje osobné veci, ktoré už nebude potrebovať.”

Musí počkať do rána

Maďarský blikk.hu podrobne popisuje, akou procedúrou musí Eva prejsť, keď bude opúšťať väznicu. “Prvým krokom tejto ceremónie je pobalenie si všetkých osobných vecí z cely a presun do špeciálnej miestnosti, kde strávi svoj posledný deň za mrežami.”

Oficiálne sa odsúdenému končí trest v prvú sekundu nového dňa, kedy má byť prepustený. Štandardne však ešte strávi celú noc v base a von ho pustia až ráno. Maďarský Blikk píše, že ak by Eva bola natoľko nedočkavá a chcela by odísť domov už po polnoci, musí získať povolenie riaditeľa väznice.

Za väzenskou bránou ju už iste bude čakať jej matka a zrejme aj deti, ktoré ju často navštevovali počas celého pobytu za mrežami. Nepretržitý kontakt s rodinou bola jedna z okolností, ktorú súd pozitívne zvážil pri rozhodovaní o predčasnom prepustení milionárskej Slovenky z basy domov.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM